Jurnal de tata. Cum a avut grija un tatic de fiica lui in ziua cand i-a venit prima menstruatie | Demamici.ro

Prima menstruatie

Jurnal de tata. Cum a avut grija un tatic de fiica lui in ziua cand i-a venit prima menstruatie. Prima menstruatie este un eveniment important in viata oricarei fete. Este prima schimbare in drumul ei spre a deveni femeie, iar de multe ori, toate aceste schimbari care au loc la pubertate pot deveni infricosatoare.

Un tata a devenit taticul preferat al internetului, dupa ce a povestit cum a decurs prima menstruatie a fiicei sale preadolescente.

Maverick Austin a povestit pe Facebook intreaga patanie, iar postarea a devenit virala.
Desi prima menstruatie nu este tocmai genul de eveniment care sa fie discutat cu taticii, Maverick Austin a starnit cu atat mai mult admiratia oamenilor. El a reusit de minune sa suplineasca rolul mamei si sa fie un sprijin emotional pentru fetita lui, in orice situatie.

„Jurnalul unui tata si al unei fiice. Azi a fost ziua cand am primit acel „telefon”. M-a sunat panicata de la scoala si mi-a spus: „Tata, o sa sune ciudat, dar cred ca m-am scapat pe mine… ”.

Asa ca am lasat tot si am alergat la scoala cu o pereche de chiloti curati dupa mine si o punga de plastic. I-am dat lenjeria sa se schimbe, iar cea murdara mi-a inapoiat-o in punga de plastic, pe care am aruncat-o apoi.

Apoi am plecat spre serviciu, sa imi term treburile. Cateva ore mai tarziu, m-a sunat din nou. Se intampla in mijlocul unei intalniri importante pe care o tineam.

„Tata, s-a intamplat din nou… ”

Usor confuz si iritat, mai ales ca aveam si o zi agitata la munca, i-am spus direct:

„Foloseste si tu mai multa hartie igienica sau indeasa-ti-o in pantaloni, daca altfel nu se poate. Te sun intr-o ora”

Cateva minute mai tarziu, am avut o revelatie.

Am alergat spre cosul de gunoi sa-i verific lenjeria si banuielile imi erau confirmate. Era sange! Fata mea avea prima menstruatie, de fapt.

M-am scuzat la serviciu si am iesit din sedinta si am plecat direct spre scoala ei. Eram si mai agitat, cu atat mai mult cu cat copilul meu ma sunase sa imi ceara ajutorul, nu intelegea nici ea ce i se intampla, iar eu i-am inchis telefonul in nas.

Cand ne-am intalnit s-a uitat la mine si pe un ton calm mi-a spus: „Tata, tocmai mi-a venit prima…”
Am intrerupt-o si i-am spus: „Stiu, Avi…mi-am dat seama abia dupa ce ti-am inchis telefonul”.

Prima menstruatie

Stresul de a creste singur o fata.

Mai tarziu m-a intrebat daca nu primeste si ea un cadou, ca atunci cand Zana Maseluta venea si ii lua dintisorii.

Asa ca am dat fuga la primul magazin si am intampinat-o cu muuulte dulciuri. „Iata, Zana Menstruatie chiar ti-a lasat ceva”, i-am spus zambind.”

Vezi si: Unei fetite i-a venit menstruatia la patru ani si a intrat la menopauza la sapte ani. Mama indurerata a povestit cum s-a intamplat asta | Demamici.ro