Pierderea sarcinii este un eveniment traumatizant pentru o femeie. Conexiunea legata cu fatul, asteptarea momentului nasterii si euforia vietii de mama devin brusc vise naruite.
Cuprins:
Statistic vorbind, o sarcina din opt este o sarcina pierduta. Multe femei ajung sa treaca prin mai multe sarcini pierdute, pana reusesc sa aiba un copil. Alte mamici au incetat sa mai spere, asa ca au recurs la adoptie.
Pierderea sarcinii este insotita de obicei de o sangerare vaginala puternica. Daca semnalezi acest lucru, suna de urgenta la medic.
Tine minte si ca sangerarile usoare sunt normale in perioada sarcinii. Acest tip de sangerari au de obicei loc in primul trimestru (primele 3 luni).
Vezi si: Factorul RH si testul de incompatibilitate RH | Demamici.ro
Ce se intampla cu corpul meu dupa pierderea sarcinii?
In primul rand, trebuie sa iti acorzi timp. Timp pentru refacerea organismului, dar mai ales, pentru refacerea psihica si emotionala.
Stai departe de autocritica, ramai inconjurata de oamenii dragi si permite-ti sa plangi si sa te descarci. Din punct de vedere fizic, menstruatia va reveni dupa aproximativ 6 saptamani.
Vezi si: Sangerarea vaginala in sarcina. Cand trebuie sa mergi de urgenta la medic | Demamici.ro
Cand pot incerca sa concep din nou un bebelus?
Sfatul medicilor, dupa pierderea sarcinii, este sa astepti macar o menstra. Evita contactul sexual pana cand sangerarea vaginala a trecut complet.
Dupa prima menstruatie de la pierderea sarcinii, poti incerca sa concepi din nou.
Vezi si: Trombofilia in sarcina. Ce efecte are asupra mamei si a fatului | Demamici.ro
Mi-e teama sa nu pierd si a doua sarcina
Majoritatea femeilor care au trecut printr-un astfel de episod au reusit sa aiba parte si de sarcini fara complicatii.
In unele situatii, pierderea sarcinii poate fi urmata si de o a doua pierdere. Sau poate chiar mai multe.
Fiecare femeie este diferita, insa important este sa ramai optimista. Atata timp cat sanatatea iti permite sa duci o sarcina, ti-ai facut toate analizele si au exclus cauzele medicale, nu consumi alcool, nu fumezi si mananci sanatos, nu ai de ce sa pornesti in aceasta aventura minunata a maternitatii cu ganduri negative.