Bebelusul la 4 luni. Cea mai indragita perioada de parinti | Demamici.ro

Bebelusul la 4 luni se afla intr-una dintre etapele iubite de multi parinti. Nu degeaba se spune ca perfectiunea unui bebelus atinge pragul in jurul acestei varste. Motivul?
Musculatura lor devine mai ferma, ceea ce inseamna ca pot sa-si tina capul mai mult timp ridicat.

Sunt capabili sa se foloseasca de membrele lor, insa nu atat de mult incat sa va ingrijorati din cauza ca ar putea sa se raneasca. Somnul de noapte da si el semne de imbunatatire. Totusi, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont si in aceasta etapa.

Bebelusul la 4 luni. E prea devreme pentru diversificare?

Pediatrii recomanda ca diversificarea sa inceapa in jurul varstei de 6 luni. Altfel, exista riscul ca bebelusul sa dezvolte anumite alergii. Parintii pot incepe diversificarea chiar si in jurul varstei de 4 luni, DOAR la recomandarea medicului.

De obicei, bebelusii care se dezvolta mai repede, cei care isi pot tine singuri capul si gatul, pot sta in pozitia sezut, sunt pregatiti si pentru diversificare. Acest lucru se intampla in jurul varstei de 6 luni.

Diversificarea se poate incepe cu piure din fructe sau legume.

Expertii recomanda sa incepeti sa stabiliti un program de somn

Bebelusul la 4 luni este pregatit sa experimenteze un program de somn mai riguros si bine pus la punct de catre parinti.
Primul pas este sa puneti accent pe somnul din prima parte a zilei si sa incercati sa eliminati somnurile-fulger din a doua parte de zilei. Mai multe detalii despre somnului bebelusului la aceasta varsta gasiti AICI.

Bebelusul la 4 luni. Cresterea in greutate si lungime

Odata cu cea de-a patra luna de viata, copilul va castiga in greutate aproximativ 800 de grame. In urmatoarele doua luni, el va lua ceva mai putin in greutate- intre 450 si 600 de grame.

Astfel, baietii la 4 luni vor cantari intre 5,8 si 7,2 kilograme, iar o fetita va cantari intre 5,4 si 6,8 kilograme.

In ceea ce priveste cresterea in lungime, bebelusul va lua in jur de 2,5 centimetri pe luna pana la varsta de 6 luni, iar apoi va creste doar un centimetru lunar.