Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu COVID-19. Parintii sunt sanatosi | Demamici.ro

Coronavirus la bebelusi. Al doilea caz confirmat, la un copil de 9 luni

Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu COVID-19. Parintii sunt sanatosi. Copiii nu sunt imuni la coronavirus. In cazul lor simptomele sunt mai usoare sau uneori inexistente, insa acest lucru nu inseamna ca nu se imbolnavesc de COVID-19. Este al doilea caz de coronavirus la copii confirmat, in Marea Britanie.

Parintii si bebelusul lor se afla acum in autoizolare, in locuinta lor din Manchester.

Bebelusul a fost gasit pozitiv, in timp ce parintii lui sunt perfect sanatosi. Cassian Coates prezenta toate simptomele unei raceli care parea sa nu se amelioreze. Parintii au mers cu el la spital, acolo unde medicii l-au considerat ca fiind „un caz suspect”.
Mama copilului nu s-a gandit nici macar o clipa ca ar putea fi vorba de COVID-19.

„Am intrat la consultatie, medicul a venit cu o masca, i-a facut un control de rutina, i-a luat temperatura, iar apoi ne-a spus ca ar putea fi vorba de coronavirus. Nu ne-a venit sa credem”, au declarat parintii pentru Daily Mail.

Coronavirus la bebelusi. Al doilea caz confirmat, la un copil de 9 luni

Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu COVID-19. Parintii sunt sanatosi

Parintii micutului Cassian, al doilea caz confirmat din Marea Britanie, au fost indemnati sa mearga acasa, in autoizolare cu copilul timp de 14 zile.

„Cel mai tare ne ingrijoreaza ca nu stim cum a luat virusul, avand in vedere ca atat eu, cat si sotul meu, suntem bine”, a mai spus mama copilului.

Medicii i-au prescris micutului pacient Calpol, acelasi tip de tratament pe care l-ar fi prescris si in cazul unei raceli. Dupa cateva zile de febra, simptomele au inceput sa se amelioreze.

Vezi si: Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator. „Lupta sa traiasca!” | Demamici.ro

Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu COVID-19. Parintii sunt sanatosi | Demamici.ro

Un nou-nascut din Marea Britanie a devenit cel mai tanar pacient infectat cu noul coronavirus

Primul caz de coronavirus la bebelusi in Marea Britanie a fost cel al unui nou-nascut din Londra. El a devenit, astfel, cel mai tanar pacient din Marea Britanie.

Medicii sunt de parere ca bebelusul a contractat virusul prin stranut sau tuse.
Din acest motiv, este important ca parintii sa isi protejeze si copiii, atunci cand sunt nevoiti sa iasa din case. Chiar daca bebelusul este plimbat cu caruciorul si nu atinge obiecte, virusul poate fi transmis de la o persoana din apropiere.

Vezi si: Nou-nascut din Londra, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din lume diagnosticat pozitiv | Demamici.ro