Aida Parascan, câștigătoarea Masterchef, a pierdut sarcina la 5 luni. A fost nevoită să-și nască bebelușul mort: „Nu am putut să mă uit” | Demamici.ro

Aida Parascan, câștigătoare Masterchef, a pierdut sarcina. A fost nevoită să-și nască bebelușul deja mort:

Aida Parascan, câștigătoarea Masterchef, a pierdut sarcina la 5 luni. A fost nevoită să-și nască bebelușul mort: „Nu am putut să mă uit”. Aida Parascan, câștigătoarea Masterchef, și mamă a trei copii, a trecut printr-o experiență cu adevărat traumatizantă.

Urma să se pregătească pentru venirea pe lume a celui de-al treilea copil, însă în luna a cincea de sarcină, ea s-a văzut nevoită să își nască copilul… însă nu în viață.

Fătul încetase să se mai dezvolte de aproximativ patru săptămâni, iar medicii i-au indus travaliul. Potrivit mărturisirilor dureroase făcute de Aida Parascan, bebelușul ei intrase deja în faza de descompunere.

„Am fost nevoită să-l nasc natural. Am născut 3 copii pe cale naturală și nu cred că am îndurat cât am făcut-o de data asta. Corpul nefiind pregătit… De când au început contracțiile din 2 în 2 minute, cred că vreo 6 ore și jumătate a durat. Era întreg. Eu nu am putut să mă uit. Nu erau bucăți, din câte mi s-a spus era întreg, dar începuse să se descompună. Nu știu, nu l-am văzut”.

Aida Parascan, acuzații la adresa medicului care i-a monitorizat sarcina

„Nici medicii nu au o explicație, pentru că două zile mi s-au făcut analize și au fost perfecte. Colul uterin era înalt, dur, nu existau riscuri de avort spontan, lichidul era foarte mult, placenta era perfect lipită de peretele uterului. Nici ei nu-și explică, pentru că asta se întâmplă când mama nu e bine, când sunt șocuri, dar eu chiar nu am avut niciun fel de nimic”.

Aida Parascan, câștigătoare Masterchef, a pierdut sarcina. A fost nevoită să-și nască bebelușul deja mort: "Nu am putut să mă uit"

Aida Parascan mai susține că, la penultima vizită, cadrul medical i-a spus că nu este nevoie de o ecografie și că bebelușul este bine.

„La penultima vizită, am făcut o programare cu o lună înainte, am ajuns acolo și mi s-a spus că nu e necesar să mi se facă o ecografie. Am zis că am nevoie să știu că copilul e bine și pentru muncă. El mi-a răspuns că nu e necesar, că ecografia poate să mi-o scrie și de mână, ceea ce și făcut de altfel. Mi-a scris o ecografie de mână bazându-se pe ultima ecografie făcută cu o lună înainte”.

Abia o lună mai târziu, după ce a decis să meargă la un alt medic, a aflat că bebelușul ei nu mai este în viață.

„Am mers la medicul de familie cam după două săptămâni. Mi-a dat o altă trimitere și după ce am sunat, mi-a fost făcută o programare cu primul medic disponibil în alt spital. M-am prezentat săptămâna trecută, după aproximativ o lună. De asta nici nu pot să-mi dau seama dacă atunci când am fost la primul medic se întâmplase sau nu. În momentul în care mi s-a pus chestia aia pe abdomen, mi-am dat seama că inima copilului nu mai bate, că totul se vede în ceață. Am intrat în stare de șoc, pentru că-n momentul ăla nu știi ce să crezi. În secunda următoare a venit un alt medic și a făcut măsurătoarea și mi s-a spus că de 3-4 săptămâni copilul a încetat să mai evolueze, adică inimioara lui nu mai bate”, a adăugat vedeta.

Aida Parascan își plânge bebelușul pierdut: „Am trecut prin iad”

Aida și-a deschis sufletul în fața tuturor și a vorbit cu inima deschisă și totodată frântă, despre cea mai grea încercare din viața ei de mamă.

Aida Parascan, câștigătoare Masterchef, a pierdut sarcina. A fost nevoită să-și nască bebelușul deja mort: "Nu am putut să mă uit"

„Au trecut 5 luni în care am trecut prin toate stările prin care trece o mamă care așteaptă un bebe, în ultima saptamana insa am trecut prin iad și am fost față în față cu moartea și la propriu si la figurat.

Inima „îngerașului’ a încetat să bată.

Sufletelul lui s-a dus inapoi la Dumnezeu. A făcut și va face parte mereu din familia noastra și din mine si toti l-am iubit enorm.

Durerea si suferinta nu pot fi exprimate în cuvinte, ma rog să pot înțelege sensul a tot ce s-a întamplat și mulțumesc pentru că sunt în viață și că mă întorc acasă la cei care ma iubesc”, a fost mesajul Aidei Parascan.

Vezi si: John Legend, cântec tribut pentru soția lui, Chrissy Teigen, după ce-a pierdut sarcina: „Dragostea noastră nu se va rupe niciodată! E mai puternică decât orice durere” VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Chrissy Teigen, soția lui John Legend, a pierdut sarcina. Se afla la jumătatea perioadei, dar au apărut complicații | Demamici.ro