A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă: „Are un singur ovar și nu are istoric de sarcină gemelară în familie” |Demamici.ro

A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă:

A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă. O tânără în vârstă de 28 de ani din Iași a devenit mămică de tripleți, iar momentul i-a emoționat până și pe medici.

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași au curs lacrimi de emoție în sala de nașteri.
Aflată la a doua sarcină, tânăra mămică a reușit să-i uimească chiar și pe medici cu povestea ei, după ce a reușit să obțină o sarcină multiplă, deși are un ovar extirpat de la vârsta de 18 ani și nici nu prezintă istoric de sarcină multiplă în familia ei.

Reacția mamei, când și-a văzut cei trei bebeluși, i-a făcut și pe medici să plângă

Tripleții născuți la maternitatea Cuza Vodă din Iași s-au născut la 36 de săptămâni, cu o greutate de 2.050, 2.130 și 2.290 grame. Din acest motiv, nou născuții au fost internați la Secția de neonatologie, iar după ce vor mai lua în greutate, ei vor putea merge acasă, informează bzi.ro.

Medicul obstetrician Gabriela Simionescu, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care a urmărit evoluția tinerei pe perioada sarcinii și care a asistat la operația de cezariană, spune că o sarcină trigemelară este un caz extrem de rar la unitatea medicală, cea mai mare maternitate din România.

A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă: "Are un singur ovar și nici istoric de sarcină gemelară în familie"

A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă

Mama tripleților a izbucnit în lacrimi în timpul operației de cezariană, iar după ce a fost adus pe lume și cel de-al treilea bebeluș, i-a rugat pe medici să-i așeze în brațele ei.

„Am mai asistat la sarcini și nașteri cu gemeni, dar nu și cu tripleți. Pentru mine a fost o experiență extraordinară. Cezariana a fost programată, dar, într-o astfel de sarcină pot apărea și complicații, iar mama poate naște mai devreme.

Din fericire, bebelușii au așteptat exact ziua și ora programată. În dimineața în care am făcut cezariana m-am trezit extrem de emoționată. Îmi doream nespus să fiu eu acolo, în sala de operație, când cei 3 micuți vor veni pe lume.

Nașterea lor a fost o bucurie pentru întreg spitalul întrucât astfel de sarcini sunt extrem de rare. După ce mama și-a văzut copiii și a făcut o poză cu ei a izbucnit în plâns. Nașterea este un moment sublim, un moment la care ne emoționăm de fiecare dată”, mai spune dr. Gabriela Simionescu.

A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă: "Are un singur ovar și nici istoric de sarcină gemelară în familie"

Mama tripleților mai are acasă un băiețel

La doar 28 de ani, ieșeanca a devenit mamă de patru băieți, iar acest lucru a bucurat-o enorm, încă din clipa în care a aflat prima oară de sarcina multiplă.

Pacienta s-a prezentat la ecografie la 7 săptămâni. A venit singură și mi-a spus că mai are acasă un băiețel. În urma ecografiei, a aflat că va avea tripleți. S-a emoționat extrem de tare și a așteptat să-și anunțe personal soțul. La sarcinile multiple, se propune o embrioreducție, însă ea nu a luat nicio secundă în calcul acest aspect, considerând că divinitatea a ales ca ea să fie mama celor 3 bebeluși”, a mai spus medicul Gabriela Simionescu de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Vezi si: Caz de 1 la 200 de milioane de nașteri. O femeie a născut tripleți identici, concepuți natural | Demamici.ro

Vezi si: A pierdut o sarcina, insa la scurt timp a ramas gravida cu tripleti, pe cale naturala | Demamici.ro