Un copil din Ploiești a plecat singur din grădiniță. Poliţiştii cercetează fapte de neglijenţă în serviciu | Demamici.ro

Un copil din Ploiești a plecat singur din grădiniță. Poliţiştii cercetează fapte de neglijenţă în serviciu | Demamici.ro

Un copil din Ploiești a plecat singur din grădiniță. Poliţiştii cercetează fapte de neglijenţă în serviciu. Un copil în vârstă de 4 ani a plecat singur dintr-o grădiniță din Ploiești.
Autoritățile prahovene au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu, după ce copilul a reușit să se sustragă, într-un moment de neatenție al educatorilor, din grădinița privată în care se afla.
Băiatul a fost găsit abia ulterior, pe o stradă dintr-o comună alăturată, de către o trecătoare.

Un copil din Ploiești a plecat singur din grădiniță. Poliţiştii cercetează fapte de neglijenţă în serviciu

„La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 14,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că pe raza comunei Bărcăneşti se afla un minor singur pe stradă. În baza sesizării, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bărcăneşti s-au deplasat de îndată în zona indicată, identificând apelanta, dar şi minorul în cauză. În continuare, au fost efectuate verificări în zonele limitrofe şi nu numai, familia fiind identificată şi ulterior condusă la sediul unităţii de poliţie, unde se afla minorul. Băieţelul în vârstă de 4 ani nu a fost victima niciunei infracţiuni, fiind încredinţat părinţilor”, a anunţat Poliţia Prahova.

Surse judiciare au mai precizat că micuțul a reușit nu doar să se sustragă de la grădinița la care se afla, dar și să traverseze singur un pod, ajungând până în comuna Bărcăneşti.
Din fericire, copilul a fost găsit de o femeie, care a alertat imediat autoritățile, iar astfel el a fost găsit.

Oamenii legii au decis așadar deschiderea unui dosar penal pentru neglijență în serviciu, dar aplicarea unor sancțiuni contravenționale administratorului grădiniței, potrivit Legii nr.333/2003 privind Paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, în valoare de 5.000 de lei.

FOTO SIMBOL

Vezi și: Prima zi de grădiniță a copilului tău. Cum îl pregătești pentru această etapă | Demamici.ro

Vezi si: Imunitatea copiilor. Cum îți ajuți copilul să facă față mai bine virozelor după intrarea în colectivitate | Demamici.ro

Vezi si: Virozele de toamna. Cum ajuti copilul sa se fereasca de ele | Demamici.ro