Un bebeluș de 6 luni din Mureș a murit într-un accident. Mașina s-a răsturnat, copilul nu era securizat în scaun auto | Demamici.ro

Un bebeluș de 6 luni din Mureș a murit într-un accident după ce mașina s-a răsturnat. copilul nu era securizat în scaun auto

Un bebeluș de 6 luni din Mureș a murit într-un accident. Mașina s-a răsturnat, copilul nu era securizat în scaun auto. Un bebeluș de 6 luni și-a pierdut viața, duminică, într-un accident cumplit care s-a petrecut pe DN 13A, în localitatea Chibed, județul Mureș.

Copilul se afla în autoturism împreună cu alte trei persoane, doi bărbați de 18, respectiv 20 de ani și o fată de 16 ani, iar aceștia au fost transportați la spital.

Echipajele medicale ajunse la locul accidentului nu au putut decât să constate decesul bebelușului.

Cel mai probabil, micuțul nu se afla într-un scaun auto, iar astfel în momentul impactului, copilul a fost proiectat din autoturism, fiind găsit în afara mașinii.

Autoturismul în care se aflau cei trei tineri și bebelușul a fost găsit răsturnat, chiar în apropiere de peretele unei case.

Echipajele de Poliție au început cercetările la fața locului pentru a putea determina cum s-a putut produce accidentul rutier în care un bebeluș și-a pierdut viața.

Din primele informații, șoferul ar fi pierdut controlul volanului, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

Un bebeluș de 6 luni din Mureș a murit într-un accident. Mașina s-a răsturnat, copilul nu era securizat în scaun auto | Demamici.ro

Măsuri de siguranță pentru copil. Orice părinte trebuie să le știe

Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie. Topul celor mai importante masuri de siguranta pentru copil, utile in prevenirea accidentarilor. Sfaturi esentiale pentru orice parinte.

Măsuri de siguranță în masină

  • copilului ii este permis sa stea pe scaunul din dreapta doar daca inaltimea lui depaseste 130 cm.
  • scaunele pentru masina destinate copiilor sub 2 ani trebuie sa fie folosite doar cand masina se afla in miscare.
  • partea superioara a centurii trebuie sa fie pozitionata peste pieptul si umarul copilului. Cea inferioara trebuie sa fie asezata de-a lungul coapselor.
  • tineti departe de copil recipiente cu mancare sau bautura calde, care ar putea sa se verse.
  • Scoateti geaca copilului inainte de a-l pune in scaunul de masina

Un bebeluș de 6 luni din Mureș a murit într-un accident. Mașina s-a răsturnat, copilul nu era securizat în scaun auto | Demamici.ro

Vezi si: Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro

Vezi si: „Bebelusul meu a murit asfixiat in scaunul auto. Va rog, nu faceti si voi greseala mea!” | Demamici.ro

Vezi si: Avertisment pentru părinți. Un copil de doi ani, sufocat în portiera mașinii | Demamici.ro