Ferestrele, un pericol real pentru copii! O fetiță de aproape 3 ani din Mangalia a murit după ce a căzut în gol de la etajul 3 | Demamici.ro

O fetiță din Mangalia urma să împlinească 3 ani, dar a căzut în gol de la fereastra bucătăriei din Mangalia

Ferestrele, un pericol real pentru copii! O fetiță de aproape 3 ani din Mangalia a murit după ce a căzut în gol de la etajul 3. O fetiță din Mangalia a murit în urma unei clipe de neatenție. Fetița în vârstă de 2 ani și 7 luni a căzut de la etajul trei al locuinței, după ce mama copilei a lăsat-o câteva momente nesupravegheată.

Fetița se afla în bucătărie cu mama ei, care îi dădea să mănânce. În clipa în care femeia s-a întors pentru câteva momente cu spatele, fetița s-a aplecat peste fereastră și a căzut în gol 12 metri.

Ferestrele, un pericol real pentru copii! O fetiță de aproape 3 ani din Mangalia a murit după ce a căzut în gol de la etajul 3

La faţa locului au ajuns de urgenţă un echipaj SAJ (Serviciul de Ambulanţă Judeţean), un echipaj SMURD şi elicopterul SMURD. La sosirea medicilor, copilul era în stop cardio-respirator.

Medicii au transportat-o, totuși, în curs de resuscitare la Spitalul din Mangalia, dar fără răspuns din partea victimei. Câteva minute mai târziu, a fost declarat decesul copilului.

Astfel de tragedii pot fi evitate doar dacă copiii sunt supravegheați în permanență și, mai ales, nu există pericole în jurul lor, care ar putea să-i rănească sau să le pună viața în pericol, chiar și într-un scurt moment de neatenție al părintelui.

Este foarte important ca părinții să-și supravegheze în permanență copiii. De asemenea, ferestrele pot fi asigurate cu sisteme speciale. Instalarea se face ușor, fără găurire, înșurubare sau lipire, iar înlăturarea siguranței nu lasă reziduri.

Numai in Germania peste 50 de copii cad anual pe fereastră sau de la balcon și suferă accidente grave, de multe ori fatale.

Totul durează de obicei doar câteva secunde. Micuții scapă neobservați, se cațără pe pervazul ferestrei, deschid fereastra și-și pierd echilibrul. Cei mai afectați copii sunt de obicei cei cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani.

Măsuri de siguranță pentru copil. Căzăturile și rănirea copilului

  • supraveghează copilul atunci când încearcă să se cațere. Nu îl lăsa să stea pe scaune înalte.
  • dacă copilul se plimbă în casă în premergător, asigură-te că stă departe de scări sau cabluri.
  • pune zăbrele de siguranță la ferestre.

Masuri de siguranta in preajma focului

  • ascunde brichetele și cutiile de chibrituri de copil.
  • nu ține copilul în brate în timp ce gătești.
  • ține oala cu mâncare fierbinte departe de copil.
  • instalează o alarmă de incendiu acasă.

Mai multe măsuri pentru siguranța celor mici, pe care orice părinte ar trebui să le cunoască, puteți citi AICI. 

Vezi si: Fetita de 3 ani, in stare grava dupa ce a cazut de la etajul 3. Fetita era in grija bunicii VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Un copil de 2 ani a cazut de la etajul 5, dar a fost prins de un barbat. Momentul VIDEO | Demamici.ro