Serbările de sfârșit de an școlar, în curtea școlii, interzise de Ministerul Educației | Demamici.ro

Serbările de sfârșit de an școlar, în curtea școlii, interzise de Ministerul Educației

Serbările de sfârșit de an școlar, în curtea școlii, interzise de Ministerul Educației. Serbările de sfârșit de an școlar, interzise prin lege anul acesta. Ministerul Educației și Cercetării a transmis că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă, în contextul pandemiei.

Închiderea anului școlar 2019/2020 va avea loc pe 12 iunie

În acest sens, festivitățile de premiere cu ocazia încheierii cursurilor în anul școlar 2019/2020 nu vor putea avea loc.

Decizia luată de Minister este susținută de faptul că starea de alertă rămâne încă în vigoare în România și la data de 12 iunie.

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”, a transmis ministerul.

Serbările de sfârșit de an școlar, în curtea școlii, interzise de Ministerul Educației. Festivitatea de premiere ar putea avea loc online

O alternativă la anularea serbărilor școlare din această perioadă ar fi organizarea unor evenimente tot în sfera online.

Cadrele didactice, care în această perioadă au susținut cursurile prin platformele online, ar putea organiza și festivitatea de premiere a elevilor astfel.

Unele școli din țară au luat deja această variantă în calcul, varinta ce rămâne deocamdată singura opțiune pentru elevi și profesori.

Vezi si: Educația sexuală din școli a devenit „educație sanitară”. Se predă doar cu acordul părinților | Demamici.ro

Vezi si: O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro