Recuperarea dupa cezariana a fost mai grea decat m-as fi asteptat | Demamici.ro

Recuperarea dupa cezariana

Recuperarea dupa cezariana, unul dintre dezavantajele prin care trec mamicile care aleg, din diferite motive, sa nu nasca natural.

Iata si marturisirea unei femei care a ales sa nasca prin cezariana. Recuperarea poate sa difere de la o femeie la alta, insa in cazul acestei mamici, recuperarea a fost mai dificila decat s-ar fi asteptat.

Nu uita, atunci cand te hotarasti cum vei naste, este important sa te consulti cu medicul si impreuna sa alegeti cea mai potrivita varianta pentru tine.

Viata dupa cezariana. Povestea unei mame

„Dupa 9 luni in care m-am informat din diverse studii, am mers la cursuri de instructaj pentru nasterea naturala si am cantarit avantajele si dezavantajele ambelor optiuni, tot nu ma hotarasem.

Urma sa nasc intr-o saptamana, asa ca presiunea devenea si mai mare.

Cateva zile mai tarziu, eram deja la spital, programata sa intru in sala de operatii.
Apa mi s-a rupt mai devreme decat ne-am fi asteptat, iar contractiile se desfasurau destul de repede. Insa n-a fost sa nasc natural.

De fapt, ideea de nastere naturala parea ca mi se naruie sub ochi. Tot ceea ce credeam eu ca se va intampla, tot acel moment magic, era complet absent.

M-am simtit jefuita. Nu am simtit pielea copilului atingandu-mi trupul, nu mi-am simtit bebelusul cand a iesit din mine.

Lipsa magiei a fost urmata de recuperarea dupa cezariana in spital, care nici asta nu a fost asa cum mi-as fi imaginat.

Eram complet nepregatita. Acele zile petrecute in spital mi le aduc aminte in ceata.
De ce simteam atat de multa durere?

Oare sunt mai slaba decat alte femei si nu pot face fata durerilor firesti ale nasterii?

Imi doream sa fiu aceeasi persoana de dinainte de cezariana, sa alerg dupa bebelusul meu si sa incep organizarile pentru ziua cand vom pleca acasa. Insa nu puteam. Si ma simteam neincrezatoare in mine, ca mama.

Recuperarea dupa cezariana

Recuperarea dupa cezariana dureaza pana la 6 saptamani

Ceea ce nu stiam atunci si aveam sa aflu ulterior, este ca primele doua saptamani dupa cezariana sunt cele mai cumplite.

Dureaza 6 saptamani pana la recuperarea completa, astfel incat sa te simti o persoana functionala din nou.

Abia dupa doua saptamani iti poti tine bebelusul in brate, iar muschii abdominali nu te vor mai durea atat de tare.

Si tot abia atunci vei reusi sa sari din pat cand ii auzi scancetul, si sa ii schimbi scutecul in toiul noptii. Aceste activitati implica efort si stat in picioare pe perioade mai lungi, iar dupa cezariana corpul nu-ti permite sa faci asta.

Asadar, mamico, daca treci si tu prin asta, nu uita: nu esti defecta, iar corpul tau e minunat. Durerile travaliului si recuperarea dupa cezariana sunt tributul pe care il platim pentru minunea pe care o aducem pe lume. „