Populația planetei a schimbat prefixul. Cine este bebelușul cu numărul 8 miliarde, născut pe 15 noiembrie | Demamici.ro

Populația planetei a schimbat prefixul. Cine este bebelușul cu numărul 8 miliarde, născut pe 15 noiembrie

Populația planetei a schimbat prefixul. Cine este bebelușul cu numărul 8 miliarde, născut pe 15 noiembrie? Populația planetei a ajuns marți, 15 noiembrie, la 8 miliarde de locuitori. La doar 11 ani de când populația lumii atingea pragul de 7 miliarde, ONU a anuțat schimbarea prefixului numărului de locuitori la nivel global.

Bebelușul numărul 8 miliarde a venit pe lume marți, 15 noiembrie, și se știe deocamdată că ar fi vorba despre o fetiță din Filipine. Micuța a primit în acest context un titlu de onoare de la autoritățile filipineze, însă Organizația Națiunilor Unite nu a desemnat pe nimeni drept persoana cu numărul 8 miliarde a planetei.

Fetița nou-născută a primit numele Vinice Mabansag și s-a născut la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, Manila. Autoritățile filipineze au ales să marcheze recordul istoric al populației și să îi ofere un titlu de onoare fetiței nou-născute.

Sadia Sultana Oishee, bebelușul cu numărul 7 miliarde

În prezent, Sadia Sultana Oishee are 11 ani și locuiește cu familia ei lângă Dhaka, Bangladesh. În anul 2011, când a venit pe lume, ea a fost desemnată persoana cu numărul 7 miliarde a planetei. Fetița s-a născut la doar un minut după miezul nopții, înconjurată de echipe de televiziune și de oficiali locali care se îngrămădeau să o vadă.

Familia fetei nu înțelegea inițial ce se întâmplă, însă s-au arătat încântați de semnificația pe care a ajuns să o aibă nașterea fetiței lor. Deși tatăl spera la un băiat, el se bucură acum să-și vadă cele trei fete sănătoase și este mândru de rezultatele lor școlare.

Micuța cu numărul 7 miliarde din această lume își dorește să devină medic, iar familia încearcă să o ajute cu tot ce poate.

Nu suntem atât de înstăriți și Covid a îngreunat lucrurile”, spune el. „Dar voi face totul pentru ca visul ei să devină realitate”, a mai spus tatăl fetei, potrivit digi24.ro.

Copilul cu numărul 6 miliarde a planetei are acum vârsta de 23 de ani

Bebelușul cu numărul 6 miliarde, în schimb, este un băiețel din Bosnia-Herțegovina, una dintre populațiile care a cunoscut cel mai rapid declin în ultimii ani. Adnan Mevic are acum 23 de ani, are un master în economie, și se luptă cu greutățile din țara lui. Speră să își găsească un loc de muncă stabil, iar dacă nu va reuși acest lucru, ia în calcul să emigreze în UE.

Nu va mai rămâne nimeni care să plătească pensiile”, spune el. „Toți tinerii vor fi plecați”.

Venirea pe lume a lui Adnan a fost celebrată în același mod. La nașterea lui, secretarul general ONU de la acea vreme l-a desemnat cetățeanul cu numărul 6 miliarde.

Mi-am dat seama că ceva era neobișnuit, pentru că medicii și asistentele s-au adunat în jurul meu, dar nu știam ce se întâmplă”, a mai povestit Fatima, mama băiatului. Pentru Adnan, această titulatură primită la naștere a venit și cu beneficii. La vârsta de 11 ani, el a primit invitația de a-și întâlni eroul, pe Cristiano Ronaldo.

Populația planetei, în declin

Potrivit statisticilor, populația planetei s-a dublat din 1974 și până în prezent, însă în contextul demografic actual, nu se poate vorbi de un scenariu similar în următorii ani. De data aceasta, pentru o nouă dublare a populației ar fi nevoie nu de 50 de ani, ci de 200 de ani.

Cel mai probabil, populația mondială va ajunge la 8,5 miliarde de locuitori în anul 2030, și la 9,7 miliarde în 2050.
Un vârf va fi atins în anul 2080, atunci când populația planetei ar putea ajunge la 10,4 miliarde de persoane.

Mai mult de jumătate din creșterea estimată pentru următorii ani va veni din opt țări: Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.
La polul opus față de Africa și Asia, se află europenii.

„În 2020 și 2021, migrația net pozitivă nu a mai putut compensa sporul natural negativ și, ca urmare, populația totală a UE a scăzut“, se arată într-un comunicat Eurostat.

Vezi și: Născut cu stea în frunte. Copilul care a venit pe lume pe 11.11. 2011, la ora 11:11 a împlinit 11 ani | Demamici.ro

Vezi și: Mămici gemene au născut în aceeași zi doi băieți cu aceeași greutate | Demamici.ro

Vezi și: O mamă a născut trei fete în aceeaşi zi, la diferenţă de trei ani una de cealaltă: „Este extrem de rar” | Demamici.ro