Părinții români, arestaţi în Danemarca după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie intracraniană, au fost declarați nevinovați | Demamici.ro

Părinții români, arestaţi în Danemarca după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană, au fost declarați nevinovați | Demamici.ro

Părinții români, arestaţi în Danemarca după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie intracraniană, au fost declarați nevinovați. În urmă cu aproape un an, cazul părinților români care au fost arestați în Danemarca strârnea valuri de indignare în țara noastră. 

Sorana și Ionuț Rotundu întâmpinau cu multă bucurie venirea pe lume a primului lor copil în decembrie 2021, la trei ani de când și-au unit destinele. Pe 26 decembrie, Mathias Rotundu a fost născut pe cale naturală. Aparent, bebelușul era perfect sănătos. La doar două zile după externarea din maternitate, au început primele probleme. Fratele Soranei povestește coșmarul prin care au trecut tinerii părinți: „Copilul scădea în greutate, nu mânca, ce mânca vomita. Nu se mai oprea din plâns. Plângea şi noapte şi zi.” De asemenea, familia a susținut că părinții au solicitat ambulanța de mai multe ori, însă abia în ziua de 31 ianuarie, când situația bebelușului s-a înrăutățit foarte mult, a ajuns și serviciul de ambulanță.

După un an de la incidentul șocant, tinerii părinți au fost declarați nevinovați

Anunțul a fost făcut de deputatul Robert Sighiartău, într-o postare pe Facebook.

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat sindromul bebelușului scuturat, propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească. Ei bine… Sorana și Ionuț au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt nevinovați de toate acuzatiile care li s-au adus. Din nefericire, Mati a stat șase luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare două luni pe nedrept. Adevărul, în final, învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura”, a scris acesta pe rețeaua socială.


Informația a fost confirmată și de procurorul principal al poliției daneze, care a spus că dosarul este închis definitiv.

Ionuț și Sorana Rotundu au primit vineri, 27 ianuarie, o scrisoare din partea statului danez prin care se confirmă faptul că nu au fost găsite probe care să arate că micuțul lor a fost maltratat.

Reacția Soranei Rotundu, la aflarea veștii că ea și soțul ei au fost declarați nevinovați de către statul danez

La scurt timp după ce a primit scrisoarea oficială care le atestă nevinovăția, Sorana Rotundu a făcut o postare de Facebook prin care le-a mulțumit tuturor celor care le-au fost alături în momentele dificile.

„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
Mare și puternic Dumnezeu avem care întodeauna luptă pentru ai Săi copii!

Lupta a fost grea, dar biruința este pe măsură!
Suntem mulțumitori Tatălui că a fost de partea noastră și că ne putem bucura de minunea noastră, Mathias care ne luminează fiecare zi!

Multumim tuturor celor care au simțit alături de noi,s-au rugat,au plâns și s-au bucurat de biruința pe care Dumnezeu a adus-o în viețile noastre.

Domnul mare e, puternic și tare,
Nimic nu-i prea greu pentru El!❤️”

Soții Rotundu vor deveni din nou părinți. Mathias va avea un frățior.

Anul trecut, cuplul a fost arestat timp de două luni pentru că și-ar fi agresat fiul. Potrivit dosarului, bebelușul ar fi suferit fracturi osoase la cap, hemoragii la nivelul creierului și în spatele ochilor. Părinții au fost ținuți în arest timp de două luni, fiind eliberați pe 29 martie. În această perioadă, copilul a fost supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate, iar apoi a fost încredințat unei familii maternale. După intervenția autorităților române, bebelușul a fost repatriat și lăsat în grija bunicilor materni din Vaslui.

Vezi și: Părinții români, arestaţi în Danemarca după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie intracraniană, suspecți de provocarea sindromului copilului scuturat | Demamici.ro