O mamă a născut tripleți identici. Un caz la 200 de milioane de naşteri | Demamici.ro

O mamă a născut tripleți identici. Un caz la 200 de milioane de naşteri | Demamici.ro

O mamă a născut tripleți identici. Vorbim despre trei fetițe sănătoase care au stat timp de o lună în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru că erau foarte mici.  Este un caz extrem de rar în lume.

„S-au născut la 29 de săptămâni și aveau puțin peste 900 de grame. Așa că, erau foarte micuțe”, a spus mama. Fetițele au crescut rapid și au ajuns în sânul familiei.

Un caz la 200 de milioane de naşteri. Tripleţi identici născuţi de o femeie din SUA

Șansa ca o femeie să nască tripleți identici, concepuți pe cale naturală, este extrem de mică, fiind un caz la 200 de milioane de nașteri, potrivit Daily Mail. Societatea Americană de Medicină a Reproducerii informa faptul că, în general, circa 10% dintre tripleți sunt identici.

Cuplul mai are un băiat de doi ani și au fost șocați când au aflat că familia lor se va mări cu trei membri.

„Eram pregătiți să încercăm să mai avem un copil și speram să fie o fetiță, iar apoi am fost extrem de surprinși să primim trei fete”, a mai povestit Stephanie Norman, conform Daily Mail.

„Am făcut o glumă când ne îndreptam spre spital pentru prima ecografie. Am întrebat ce ne facem dacă auzim bătăile de la mai mult de o inimă și când colo, au fost trei”, a completat TJ Norman, tatăl fetițelor.

O mamă a născut tripleți identici

Părinții le-au pus celor trei fetițe brățări la picioare, de diferite culori și cu inițialele numelor pe ele, pentru a le putea deosebi.

Conform specialiştilor în domeniu, factorii care influențează apariția sarcinilor multiple țin de constituție, vârstă, rasă, dar și de tratamentele urmate. Șansele ca mai mulți copii să se nască odată scad pe măsură ce numărul de bebeluși la o singură sarcină crește.

O sarcină din 250 este sarcină gemelară. În cazul tripleților, o astfel de sarcină apare o dată la 10.000 de sarcini, iar patrupleții o dată la 700.000.

Vezi și: S-a născut din tripleți și a rămas însărcinată natural cu cvadrupleți: „Medicii mi-au spus că nu pot concepe natural copii” | Demamici.ro

Vezi si: La 42 de ani a devenit mamă de cvadrupleți identici. Un caz la 13 milioane de nașteri | Demamici.ro

Vezi si: A nascut cvintupleti cand credea ca nu mai are nicio sansa sa devina mama: „Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!” VIDEO | Demamici.ro