O fetiță lăsată pe o saltea pneumatică în Vama Veche a fost luată de curenți și a plutit până în Bulgaria | Demamici.ro

O fetiță lăsată pe o saltea pneumatică în Vama Veche a fost luată de curenți și a plutit până în Bulgaria | Demamici.ro

O fetiță lăsată pe o saltea pneumatică în Vama Veche a fost luată de curenți și a plutit până în Bulgaria. O fetiță în vârstă de 10 ani, lăsată să se joace singură, pe o saltea pneumatică, a fost luată de curenții Mării Negre din stațiunea Vama Veche. Micuța a plutit pe apă singură și a ajuns în zona graniței cu Bulgaria.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a anunțat că o fetiță care se afla pe o saltea pneumatică și care plutea în larg, spre Bulgaria, a fost în cele din urmă recuperată de un salvamar cu skijet.

Fetița a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD, iar din primele informații starea ei pare să fie una bună.
Unchiul fetei, cel care ar fi trebuit să o supravegheze, a plecat înotând în larg, de unul singur, în clipa în care și-a dat seama că nepoata lui lipsește.

Ulterior, bărbatul s-a întors și el teafăr la mal, potrivit autorităților locale. „Persoana care a plecat înot după ea (unchiul) a ieşit singur la mal, nu necesită îngrijiri medicale“, a transmis ISU Constanţa.

Copiii mor prin inecare in mod silentios

In foarte multe cazuri de deces prin inec la cei mici, parintii sunt in preajma, la cativa pasi, insa nu au idee ca acestia mor langa ei.

Iar motivul il constituie faptul ca nu stiu exact la ce sa se uite, pentru ca acestia considera ca inecul este violent si galagios.

„Noul salvamar a sărit de pe ponton direct în apă, îmbrăcat fiind. Avea privirea aţintită direct către victimă şi înota către un cuplu care se afla în raza lui. «Cred că are impresia că te îneci», îi spune soţul soţiei sale.

Cei doi se stropiseră şi se jucaseră în apă, ţipând, iar acum stăteau într-un loc în care apa le ajungea până la bărbie. «Suntem bine, ce naiba face?», se miră soţia, uitându-se la salvamarul care înota direct către ei cu viteză.

«Suntem bine», ţipă soţul către salvamar, încercând să-l oprească din demersul său, moment în care acesta i-a răspuns «Mişcă!», înotând printre cei doi. La nici trei metri de cei doi soţi se îneca fiica cuplului. Scoasă la suprafaţă, micuţa a izbucnit în plâns şi şi-a strigat tatăl.

Dacă îţi petreci timp în sau pe lângă apă, atunci ar trebui să ştii după ce să te uiţi. Până în momentul în care fetiţa nu a strigat după tată, odată salvată, ea nu a spus niciun cuvânt, nu a cerut ajutor.

Pentru că nu avea cum. Iar majoritatea nu ştie asta. Înecul este înşelător de liniştit. Fluturarea mâinilor, stropirea şi strigarea după ajutor în mod dramatic, aşa cum vedem la televizor, este rar întâlnită în realitate.

Dacă totul pare OK, nu fi sigur. Cel mai comun indicator că cineva se îneacă este faptul că nu arată ca şi cum s-ar îneca. Ar putea arăta ca şi cum încearcă apa. O cale să fii sigur este să întrebi dacă este bine. Dacă primeşte răspuns, înseamnă că sunt bine.

Dacă nu, ai mai puţin de 30 de secunde să faci ceva. Iar părinţii trebuie să mai ţină cont de un aspect: copiii care se joacă în apă sunt gălăgioşi. Când se face linişte, află de ce,” a scris autorul Mario Vittone.

Vezi si: Copiii mor prin inecare in mod silentios. Parintii nu-si dau seama cand se intampla totul | Demamici.ro

Vezi si: Fetiță de 2 ani, înecată în cadă, la băiță, în timp ce mama plecase după prosop: „Avea pielea rozalie, nu mai respira” | Demamici.ro

Vezi și: Tragedie în vacanța din Turcia. Un băiețel a murit înecat în piscină, după ce părinții nu i-au văzut semnele disperate de ajutor | Demamici.ro