Micuța Sofia avea la naștere 1400 grame și o malformație la inimă: „Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia” | Demamici.ro

Micuța Sofia avea la naștere 1400 grame și o malformație la inimă: „Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia.” Micuța Sofia a venit pe lume la maternitatea din Sibiu cu cei mai buni îngeri păzitori. S-a născut bolnavă și cu o greutate de doar 1.400 de grame. Părea o jucărie pe lângă frații ei tripleți.

„Puteai să o ții în mână. Deci mânuța ei era cât unghia”, își aduce aminte, emoționată, mama fetiței.

De parcă n-ar fi fost oricum vulnerabilă, medicii au diagnosticat-o și cu o malformație la inimă.

Pentru Sofia, viața a devenit o luptă încă din primele clipe de la naștere, o luptă din care a reușit până acum să iasă de mai multe ori învingătoare, în timp ce se afla pe secția de terapie intensivă nou născuţi de la Spitalul Marie Curie.

Micuța Sofia avea la naștere 1.400 grame și o malformație la inimă: "Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia"

„A avut şi stop cardio-respirator. A fost intubată mai mult de 3 săptămâni în care ni se spunea că nu o să reziste. A avut apă la plămâni şi la inimă de nu i se mai vedeau, de trei ori limită peste şi spuneau că niciun copil nu are şanse să trăiască”, a mai povestit Monica Oprea, mama fetiței, pentru observatornews.ro.

„Medicii mi-au spus o dată să o botez la 1 noaptea”

Doar 11 săptămâni a stat Sofia alaturi de fraţii ei. Pe urmă, a rămas singură în pătuţul din spital. Nu a reușit să ajungă acasă, alături de familie.

Fiecare zi de viață în plus era o victorie pentru ea, și nu de puține ori medicii au fost sceptici în ceea ce privește șansa ei de supraviețuire.

Micuța Sofia avea la naștere 1.400 grame și o malformație la inimă: "Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia"

„Mă împărţeam între casă şi spital încât ea să nu simtă foarte mult lipsa mea. Atât cât îmi permitea spitalul. De foarte multe ori, nici nu mai ţin minte de câte ori mi s-a spus că nu va trăi. O dată a fost atât de grav încât mi-au cerut să o botez noaptea la 1”, își aduce aminte Monica Oprea.

Granițele închise din pandemie i-au anulat șansa unei operații în străinătate

Viața Sofiei depindea de o operație complexă, însă care nu putea fi făcută la noi, deoarece spitalului îi lipsea însă un aparat vital pentru ea.

Micuța evoluase și era pregătită pentru operație acum, având o greutate de 6 kilograme.
Pandemia care lovise întreaga lume devenise, acum, principalul obstacol.

Fără granițe deschise, Sofia și familia ei nu puteau nici măcar spera la o șansă în străinătate.

Micuța Sofia avea la naștere 1.400 grame și o malformație la inimă: "Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia"

„Sofi a zis când am mers la Bucureşti „mama”.

Iar pentru mamă, ăsta a fost un semn că vor ajunge cu bine în Italia şi fetiţa ei va fi salvată.

„Suntem aici datorită unor oameni minunaţi care ne-au ajutat să ajungem aici. Nu voi ceda, indiferent de situaţie. Sunt o mamă luptătoare şi puternică. O iubesc mult şi ea e minunea mea.”

Micuța Sofia, o nouă șansă la viață

Micuța Sofia avea la naștere 1.400 grame și o malformație la inimă: "Puteai să o ţii în palmă. Mânuţa ei era cât unghia"

După relaxarea restricțiilor, Sofia a putut ajunge pe mâinile celor mai buni medici din lume.
În prezent, se află la secţia de terapie intensivă a Spitalului San Donato, unul din cele mai bune din lume. Săptămâna viitoare va fi operată. În timpul intervenţiei, inima fetiţei se va opri pentru două ore.

„Suntem încrezători că vom obţine rezultate bune. Gânduri bune pentru toată lumea şi pentru micuţul nostru bebeluş”, a declarat unul dintre chirurgii de la San Donato.

Vezi si: Victor a suferit la 3 ani un transplant de șase organe. Micuțul erou, aplaudat de medici la externare | Demamici.ro

Vezi si: Primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului – Premiera in Romania | Demamici.ro