Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti, de fapt, atunci cand o faci | Demamici.ro

Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti

Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti! In haosul vremurilor in care traim si in care incercam sa crestem un copil, mi-am dat seama de un lucru. Este perfect in regula uneori sa-ti lasi copilul in patut, in voie, sa planga. Iar tu, alaturi, sa plangi odata cu el.

Mamicilor, nu veti realiza niciodata cat de puternice sunteti de fapt, decat atunci cand a fi puternica devine singura voastra optiune.

Mărturia unei mămici

Stiu cum te simti. Stiu ca esti jos. Ti-ai pierdut si speranta. Simti ca nu meriti nimic. Abia poti sa te mai aduni. Nici nu mai stii cand ai facut ultima data dus sau de cate zile nu ti-ai mai schimbat hainele de casa. De par si spalat pe dinti… nici nu mai vorbim.

Asa ca nu mai tine in tine. Da afara tot. Plangi. Urla.

Stiu ca multi dintre voi va veti uita la fotografia mea si nu veti intelege de ce am ales sa ma pozez in timp ce plang. Poate unele dintre voi vor spune ca o fac pentru a primi atentie sau poate ca unele mamici se vor regasi in povestea mea.

O mama care plange

Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti!

M-am pozat plangand ca sa imi aduc aminte de aceasta zi. Sa-mi aduc aminte ca nu sunt „slaba” doar fiindca plang. Nu sunt „slaba” doar pentru ca simt aceste lucruri in adancul meu.

Sunt puternica. Sunt mama. Sunt valoroasa.

Copiii mei sunt fericiti, sanatosi, iubiti si hraniti.
Insa eu… ma ingrijorez. Mereu. Din orice.

Asa ca va rog pe toti, cei din jurul nostru, fiti indulgenti cu mamicile. Suntem private de somn, coplesite de griji (reale sau nu) si ne taram uneori, la propriu, de pe o zi pe alta.

Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti

Ne chinuim sa supravietuim perioadei de dupa nastere. Apoi perioadei in care dau dintisorii. Apoi perioadei in care copilul face mofturi la mancare. Si tot asa.

Unele mamici aleg sa se descurce cu ce au la indemana, asa cum fac eu. Altele, prefera sa apeleze la terapie, pentru a depasi depresia postpartum.

Va aplaud pe toate, indiferent unde va aflati.

Si nu uitati, suntem cu toate adevarate razboinice. Avem voie sa avem si „zile proaste”.

Avem voie sa plangem.

Tine minte acest lucru. Nu esti singura.

Sursa: Happily Ever Elton