Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani: „Aveam simptome de sarcină, dar am crezut că e menopauza” | Demamici.ro

Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani:

Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani: „Aveam simptome de sarcină, dar am crezut că e menopauza”. Rachel Hodgson, o mamă din Australia, a trăit cea mai mare surpriză a vieții sale atunci când a aflat că este din nou însărcinată.

Sarcina nu fusese plănuită, iar femeia care crecuse deja patru copii, ajunși la vârsta adolescenței, a crezut inițial că este o confuzie. Rachel era însărcinată deja în luna a cincea cu cel de-al cincilea copil, atunci când a ajuns la medic, din cauza simptomelor neplăcute pe care le confundase cu cele de menopauză.

Peggie Jean, noua junioară a familiei, a venit pe lume la doar două luni după ce Rachel a crezut că menstruația i s-a oprit din cauza menopauzei.
Micuța familiei a ajuns în sânul unei familii numeroase în 2020 și a fost întâmpinată acasă de cele trei surori mai mari, în vârstă de 20, 18 și 16 ani, dar și de un frățior de 14 ani.

Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani: „Aveam simptome de sarcină, dar am crezut că e menopauza” | Demamici.ro

Însărcinată la 46 de ani. Peggie Jean a împlinit 16 luni și a schimbat complet cursul vieții părinților ei

„Aveam 46 de ani când am născut-o pe Peggie. Uitasem cum este să treci prin schimbatul de scutece, alăptat nocturn și ne așteptam ca următorul pas să fie să devenim bunici. Atunci când am aflat că sunt cu adevărat însărcinată și nu este vorba de menopauză, am fost devastată. Nu ne așteptam niciunul dintre noi la această nouă direcție a vieții noastre”, a recunoscut mămica cu sinceritate.

Pentru Rachel, care devenise mamă prima dată la vârsta de 25 de ani, stilul ei de viață începuse să devină mai independent, mai ales că și ceilalți copii crescuseră.

„Inițial am crezut că sunt bătrână când am făcut ultimul copil la 31 de ani. Vestea că vom fi din nou părinți ne-a dat peste cap. Am plâns mult, însă până la urmă am acceptat ideea”.

Acum, Rachel și Paul au împreună cinci copiii: Isabella (22), Molly (20), Olivia (17), Will (15) și micuța Peggie.

Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani: "Aveam simptome de sarcină, dar am crezut că e menopauza"

„Peggie ne-a schimbat viața și cu siguranță prezența ei în viețile noastre ne va prelungi tinerețea. Simt acum că e cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat.”

Din fericire pentru mămică, sarcina a fost una ușoară și lipsită de probleme, în ciuda vârstei sale, iar frații mai mari au fost extrem de încântați când au aflat că vor mai avea o nouă surioară. Chiar și pentru Rachel, lucrurile au fost diferite la cea de-a cincea sarcină.

„Multe lucruri s-au schimbat între prima mea sarcină și ultima: am avut petrecere de dezvăluire a sexului, baby shower, fotografii din maternitate și căutarea de ținute asortate pentru mine și Peggie.

Pur și simplu am adorat să-mi pozez burtica de gravidă. Pe vremuri nu aveam smartphone și nu era atât de la îndemână să surprinzi instantanee din viața de zi cu zi. Așa că mi-a plăcut să creez cât mai multe amintiri pentru Peggie”.

Mamă cu patru adolescenți, din nou însărcinată la 46 de ani: "Aveam simptome de sarcină, dar am crezut că e menopauza"

Încă din ziua în care a venit pe lume, micuța Peggie le-a oferit o lecție valoroasă părinților ei.

„M-am gândit de multe ori cum va fi afectată de diferența mare de vârstă, mereu fac calcule și mă gândesc ce vârstă vom avea când ea va fi la școală, la liceu și cum ne vom descurca. Este minunea din viața noastră acum și o amintire constantă a faptului că vârsta chiar este doar un număr și sper ca povestea noastră să inspire toate femeile de o anumită vârstă care încă visează să devină mame”.

Vezi și: Mama la 52 de ani! Marcela si Dorin si-au pierdut fiul in tragedia de la Colectiv, dar Dumnezeu le-a daruit o fetita | Demamici.ro

Vezi și: Ramona Bădescu, gânduri de mamă la 51 de ani: „Îmi pare rău că Dumnezeu mi l-a dat atât de târziu” | Demamici.ro