In Thailanda bebelusii primesc viziere ca protectie impotriva COVID-19 | Demamici.ro

In Thailanda bebelusii primesc viziere ca protectie impotriva COVID-19

In Thailanda bebelusii primesc viziere ca protectie impotriva COVID-19. Venirea pe lume a unui copil, atat de asteptata de parinti. Si totusi, pentru bucata de om care s-a simtit ocrotita vreme de 9 luni in pantecele mamei, nasterea nu este una usoara.

Inca din primele clipe de viata, bebelusul experimenteaza o serie de stari, senzatii, un intreg proces de adaptare la noua lume in fata careia este atat de vulnerabil.

Bebelusii anului 2020, nascuti in timpul pandemiei de coronavirus, vor avea nevoie si de alte modalitati de a se adapta la noua lume, o lume care s-a transformat complet peste noapte, chiar si pentru noi.

In Thailanda bebelusii primesc viziere ca protectie impotriva COVID-19. O imagine face cat o mie de cuvinte.

Nascuti in pandemie. Bebelusii anului 2020 vin pe lume cu mascute de protectie

Asistentele de la o maternitate din Thailanda au luat masuri extra de precautie pentru nou nascuti. Imaginile surprinse la maternitatea Praram 9 Hospital din Bangkok au devenit virale si, desi contextul este unul trist, micutii au reusit sa smulga zambetele internautilor, gratie vizierelor cu care au fost echipati.

Astfel de viziere, special concepute pentru bebelusi, au rolul de a-i proteja pe nou-nascuti de o posibila infectare chiar si din aer. Ele sunt folosite pe o perioada scurta de timp si, spre deosebire de o masca normala, le permite bebelusilor sa respire normal, fara sa intampine dificultati.

Ideea medicilor din Bangkok de a construi un astfel de scut de protectie pentru nou nascuti a venit din dorinta de a-i tine pe bebelusi departe de orice pericol, in special in drum spre acasa, mai ales ca unele mame erau nevoite sa plece cu un taxi sau chiar si cu un mijloc de transport in comun.

Nascuti in pandemie. Bebelusii anului 2020 vin pe lume cu mascute de protectie
„Desi atrag destul de tare atentia asupra copilului, aceste masti sunt eficiente in protectia nou-nascutului in contextul pandemiei. Purtarea lor este una de scurta durata.

In timpul folosirii lor, copilul poate respira normal, fara probleme, spre deosebire de o masca chirurgicala normala, care nu ar trebui utilizata de catre copiii sub 2 ani”, au mai spus cadrele medicale de la maternitatea din Thailanda.

In Thailanda bebelusii primesc viziere ca protectie impotriva COVID-19

Vezi si: Opt copii au ramas orfani de tata. Barbatul a murit la Londra, rapus de coronavirus | Demamici.ro

Vezi si: Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa. Si-a vazut bebelusul la 5 zile dupa ce l-a adus pe lume | Demamici.ro