O gravidă de 33 de ani din Alba a murit răpusă de Covid. Era însărcinată în luna a șasea | Demamici.ro

O gravidă de 33 de ani din Alba a murit răpusă de Covid. Era însărcinată în luna a șasea | Demamici.ro

O gravidă de 33 de ani din Alba a murit răpusă de Covid. O femeie însărcinată a ajuns la spital în stare gravă, în săptămâna 25 de sarcină. Femeia era infectată cu coronavirus, iar medicii au internat-o la secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean din Alba Iulia.

Potrivit medicilor, femeia nu avea alte afecțiuni în afară de infecţia cu SARS-CoV-2, iar în momentul în care a ajuns la spital se afla deja în stare gravă, potrivit digi24.ro.

„La 33 de ani, alte boli cronice nu avea, dar avea o infecție cu coronavirus, iar gravidele au un risc major care poate fi agravat de acest coronavirus”, a declarat la Digi24 Silviu Tuzes, medic şef la secția ATI.

În săptămâna 25 de sarcină, femeia prezenta bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

O gravidă de 33 de ani din Alba a murit răpusă de Covid. Era însărcinată în luna a șasea

O gravidă de 33 de ani din Alba a murit răpusă de Covid. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință să o salveze, însă în zadar

Din primele informații, pacienta se infectase cu noul coronavirus de la fratele ei, întors recent din Spania.

Mai mult, în urmă cu 10 zile, mama ei murise de asemenea, în urma infectării cu temutul virus.

Tragedia din familia lor este cu atât mai mare, cu cât, nici măcar bebelușul tinerei nu a putut fi salvat.

Medicii de la Alba Iulia au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, au folosit medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar nu au reuşit să o salveze.

Vezi si: Infectată cu Covid-19, în stare gravă, Aurora a murit după ce-a născut. A plecat fără să apuce să-și vadă fetița | Demamici.ro

Vezi si: Mamă super-eroină. A învins COVID, apoi a născut prematur tripleți, însă nu și-a pierdut speranța | Demamici.ro