Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev: „Nu mai au părinți, unii au doar o lună” | Demamici.ro

Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev: „Nu mai au părinți, unii au doar o lună” | Demamici.ro

Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev. Cea mai mare unitate pediatrică din Ucraina, Spitalul „Okhmadit”, a evacuat deja pacienții cu afecțiuni care nu pun viața în pericol, dar există mai mulți copii care nu pot fi deconectați de la aparate.

Peste 70 de copii orfani, inclusiv bebeluşi care au fost adăpostiți în ultimele săptămâni în subsolurile din Sumî, au ajuns la un spital din Kiev. Potrivit Digi 24, de acolo, cei mai mulți dintre copii au fost transferați la Liov. Unii dintre ei sunt prea bolnavi pentru a-și continua călătoria. Medicii speră să îi poată opera în zilele următoare.

Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev

Unii dintre cei mai vulnerabili copii din Ucraina au fost evacuați din nord-estul țării intens bombardat.

„Acești copii nu au părinți, locuiau într-un orfelinat. Toți patru s-au născut la începutul acestui an. Unii au o lună, alții au două luni. S-au trezit în prima linie, s-au trezit într-o situație în care aveau nevoie de ajutor, dar nu era nimeni care să-i ajute, după ce au început luptele. Ar fi trebuit să călătorească mai departe, la Liov, dar i-am ținut aici pentru că erau în stare critică”, a declarat Boris Todurov, chirurg cardiac.

Printre copiii care au ajuns la spitalul din Kiev este și un băiețel care are o boală cardiacă congenitală, care nu poate fi transferat la altă unitate medicală, așa că va fi operat de medicii din capitala Ucrainei.

Angajații spitalului le-au adus copiilor jucării, scutece, medicamente și mâncare.

„Noi ne facem treaba. Întrebarea este cum este posibil în vremurile noastre, cum de lumea a permis să vină unii în Ucraina și să ne omoare copiii?

Cum a fost posibil? Ce fel de animal trebuie să fii ca să ucizi copii? Aproape 120 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Și aceștia sunt doar copiii despre care știm. O fac intenționat, aruncă bombe asupra orfelinatelor, maternităților, spitalelor de copii. Cum este posibil așa ceva în zilele noastre?”, a mai declarat Boris Todurov.

Imagini tulburătoare dintr-un spital de copii din Kiev. În mijlocul tuturor acestor lucruri, personalul încearcă să le ridice moralul tinerilor lor pacienți. Se cântă cântece și se joacă jocuri în timpul raidurilor aeriene. Două zile de naștere au fost sărbătorite chiar și în subsol. Dar provocările sunt copleșitoare.

Vezi și: Medicul obstetrician Elvira Ursatii din Constanța, eroină pentru gravidele care au fugit din Ucraina. „Mămica nu se aștepta să apuce să nască fără să audă vuiet de sirene deasupra capului” | Demamici.ro

Vezi și: Un medic din Kiev aduce pe lume bebeluși într-un buncăr. Povestea lui este impresionantă | Demamici.ro

Vezi și: Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă: „Sunt bine, dar este frig și bombardamentele nu se opresc!” | Demamici.ro