Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină. Tatălui nu i-a fost permis să iasă din țară VIDEO | Demamici.ro

Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină. Tatălui nu i-a fost permis să iasă din țară VIDEO | Demamici.ro

Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină. În timp ce aştepta la punctul de trecere spre Ungaria, încercând să fugă de infernul care s-a dezlănţuit în Ucraina odată cu invazia Rusiei, Nataliya Ableyeva a întâlnit un bărbat de 38 de ani, disperat să-şi pună la adăpost fiul şi fiica.

Acesta, originar din Kamianets-Podilskyi, a fost oprit de poliţiştii de frontieră, care i-au interzis să părăsească ţara. Ucraina nu mai permite bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să treacă graniţa, pentru a fi pregătiţi în cazul în care va fi necesar să lupte pentru a-şi apăra ţara.

„Soția mea e în Italia, dar va veni în Ungaria, să-i aștepte. Te rog, du-i pe copii la ea!”, a fost rugămintea tatălui ucrainean.

Doi frățiori ucraineni au trecut graniţa de mână cu o străină

„Tatăl lor mi i-a dat, pur şi simplu. A avut încredere în mine, mi-a lăsat şi paşapoartele celor mici ca să-i trec graniţa”, povesteşte emoţionată ucraineanca în vârstă de 58 de ani, în timp ce băiatul o îmbrăţişează strâns.

Mama celor doi copilaşi, care se afla în Italia atunci când Ucraina a fost lovită de primele bombardamente, era pe drum spre Ungaria, pentru a-şi duce fiul şi fiica acolo unde răul nu-i poate atinge. Asta e tot ce ştia Ableyeva când a acceptat să ajute familia, la ceas de nevoie. A notat numărul de telefon al mămicii, apoi şi-a luat rămas bun de la tatăl micuţilor.

Reuniune emoţionantă cu mama, la vama din Ungaria

Cei doi copii ai Nataliyei au rămas în Ucraina. Fiul său e poliţist, iar fiica – asistentă medicală, aşa că autorităţile le-au interzis să plece din ţara aflată în război. Pentru câteva clipe, şi-a închipuit că trece graniţa de mână cu copiii săi. Odată ajunşi în Ungaria, la Beregsurany, au aşteptat pe o bancă sosirea mamei.

Băieţelul plângea când telefonul a sunat prima oară şi a auzit vocea celei care i-a dat viaţă. Anna Semyuk, de 33 de ani, a sosit în scurt timp şi i-a îmbrăţişat pe copilaşii speriaţi, fără să uite să-i mulţumească din suflet femeii care le-a făcut reuniunea posibilă. Cele două femei s-au strâns în braţe minute în şir, cu lacrimi în ochi.

Vezi și: Drama unui copil de 14 ani din Ucraina care vrea să ajungă la Sibiu. A venit singur până la vamă

Vezi și: Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Vezi și: Miracol în mijlocul războiului! O fetiță s-a născut într-o stație de metrou din Kiev, printre sute de oameni adăpostiți de teama bombardamentelor | Demamici.ro