Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Volodimir Zelenski este președintele care conduce Ucraina în timp de război. În vârstă de 44 de ani, unul dintre cei mai populari comedianți TV a câștigat alegerile din 2019, ajungând în 2022 să se opună vehement forțelor ruse care pe 24 februarie au invadat teritoriul ucrainean. În plan personal, Volodimir Zelenski este căsătorit cu Olena Zelenska și au împreună doi copii: o fată și un băiat: Aleksandra Zelenskaya și Kiril Zelenskiy.

Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii

Născută pe 16.02.1978, în Kryvyi Rih, Olena este arhitect și scenarist. Președintele Ucrainei și Prima Doamnă au fost colegi de școală, însă nu s-au cunoscut atunci, ci câțiva ani mai târziu, în vremea studenției, când Volodimir Zelenski studia dreptul la Institutul Economic Kryvyi Rih. Absolventă a Universităţii Naţionale Kryvyi Rih, Prima Doamnă a Ucrainei este licențiată în inginerie civilă, însă nu a activat prea mult în această direcție. În schimb, cariera sa de scenaristă a fost una productivă.

Președintele Ucrainean a declarat într-un video că el a devenit ținta numărul unu a Rusiei, iar familia sa ținta numărul doi. În ciuda amenințărilor și a pericolului iminent, Volodimir Zelenski a refuzat să plece din țară, respingând oferta SUA de a-l evacua din Kiev.

Volodimir Zelenski: „S-ar putea să fiu ucis, dar nu-mi pot abandona poporul când țara noastră trece prin cea mai întunecată perioadă. Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Conform informaţiilor mele, inamicul m-a marcat ca fiind ţinta principală. Familia mea este ţinta numărul 2. Vor să distrugă ţara din punct de vedere politic, distrugându-i conducătorul. Am rămas în Kiev, familia mea este, de asemenea, tot în Ucraina, copiii mei au rămas aici.”

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski s-au căsătorit în 2003. Cei doi nu obișnuiesc să facă publice prea multe imagini cu copiii lor. Cele câteva imagini care există în spațiul public au fost postate de Prima Doamnă pe contul său de Instagram. Aleksandra are aproape 18 ani și seamănă foarte bine cu tatăl său, Volodimir Zelenski.

Prima Doamnă a Ucrainei a postat pe Instagram o fotografie cu fiica sa, când aceasta a împlinit 15 ani, în iulie 2019: „Cea mai bună fiică din întreaga lume. 15 ani de când m-ai învățat ce înseamnă să fii mamă. Te iubesc!”, a fost mesajul făcut public de Olena Zelenska în urmă cu câțiva ani.

Volodimir Zelenski vrea să lase copiilor săi o țară de care să fie mândri

În urmă cu 3 ani, pe 1 iunie 2019, Președintele Ucrainei făcea public un mesaj foarte puternic. Volodimir Zelenski spunea că își dorește să le poată oferi copiilor săi o țară de care să fie mândri.

Volodimir Zelenski: „Pentru a putea înțelege mai bine copiii, trebuie să redevenim copii noi înșine. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară de care să fie mândri!”, a scris Zelenski în dreptul unei fotografii cu copiii săi, publicată în 2019, de Ziua Internațională a Copilului. Olena Zelenski și-a susținut soțul printr-un mesaj a cărui esență este aceeași: „De Ziua Copilului se vorbește, de regulă, despre cât de importante sunt drepturile copilului și se aduc în prim plan cele mai importante probleme din această zonă. Dragi adulți, haideți să vorbim despre asta nu doar astază, ci în fiecare zi. Copiii noștri au nevoie de dragostea, îngrijirea și sprijinul nostru în fiecare moment. Copiii sunt continuarea noastră, viitorul nostru, așadar haideți să ne asigurăm că ei au parte de o copilărie fericită, în siguranță. Copiii fericiți devin adulți fericiți. Astăzi vreau să spun: „Mulțumesc!” copiilor tăi.”, a scris Prima Doamnă, pe Instagram, în urmă cu trei ani.

Vezi și: Miracol în mijlocul războiului! O fetiță s-a născut într-o stație de metrou din Kiev, printre sute de oameni adăpostiți de teama bombardamentelor | Demamici.ro