Copiii români, născuti din mame surogat, blocați în Ucraina din cauza războiului | Demamici.ro

Copiii români, născuti din mame surogat, blocați în Ucraina din cauza războiului | Demamici.ro

Copiii români din mame surogat blocați în Ucraina. Sunt dramele unor cupluri de români care au apelat la mame surogat din Ucraina. Oamenii s-au trezit blocaţi cu micuţii în Ucraina. Sunt mame surogat care au născut sub ploaia de bombardamente ori care stau ascunse în buncăre până când le vine sorocul.

Bebelușii născuți din mame surogat sunt îngrijiți în buncăre

Războiul a prins ca într-o menghină zeci de cupluri de români care au apelat la cea mai mare clinică de fertilizare din Kiev, BioTexCom. Şi-au pus toate speranţele şi economiile în mame-surogat.

Războiul a îngreunat toate procedurile juridice. Potrivit legislației ucrainene, părinții biologici ai copiilor trebuie să fie prezenți la naștere, și mai apoi la înregistrare, pentru a le confirma naționalitatea. Acest lucru este imposibil acum.

În buncărele transformate ad-hoc în săli de nașteri sau săli de neonatologie sunt și asistentele care au grijă de bebeluși. Ludmila Yashenko este una dintre ele. Are grijă de 19 bebeluși născuți din mame surogat la care părinții nu au mai ajuns. Ea a povestit pentru NY Times că băieții și soțul care acum luptă în război mi-au spus să plec, mă tot roagă să mă scoată de aici. Nu îmi pot lăsa nici colegele și nici nu pot abandona bebelușii. O să stau până când toate lucrurile sunt în ordine”., conform observatornews.ro

Copiii români din mame surogat blocați în Ucraina. Copiii nu mai au provizii de niciun fel, s-au epuizat

De când a început războiul și până ieri, s-au născut patru copii români, adică din părinți biologici români. Cum părinții locuiesc în România, dacă a început războiul, părintii biologici nu au putut merge să facă formalitatile şi să își ia copiii acasă.

Copiii sunt născuți în Ucraina, dar sunt cetățeni romani. Nimeni nu îi poate lua acum de acolo, așa că ei au rămas captivi în buncăr, iar părinții stau acasă disperați. Personalul medical a rămas în buncăr cu pacienții, dar nu mai are materiale sanitare, nici lapte praf.

S-a înființat un grup al clinicii pentru părinții români, iar pe grup se face apel pentru provizii, nu pentru bani. În fiecare zi se nasc 10 copii de toate naționalitățile. Unii dintre părinți, dar nu români, au apucat să ajungă la copii și au rămas acolo în buncăr cu ei.

Managerii au propus să se discute la nivel diplomatic între România, Ucraina și Rusia pentru a se face un culoar ca să fie scoși acești copii din buncăr, să fie duși la Cernăuți, acolo să fie chemat un notar, care să facă procedura astfel încât din Cernăuți, românii să își ia copiii.

Se pare însă că România a refuzat, pentru că este prea riscant.

Ucraina este una dintre puținele țări care permite nașterea copiilor din mame surogat pentru familii din exteriorul său

Copiii români din mame surogat blocați în Ucraina. Potrivit cifrelor oferite de avocați pentru NY Times, în acest moment aproximativ 500 de femei urmează să nască, iar 300 sunt în buncărele din Kiev sau alte orașe. Familii din SUA, Europa, America de Sud sau China așteaptă să își întâlnească bebelușii. Pentru o naștere o femeie primește aproximativ 15.000 de euro, potrivit aceleași surse, conform antena3.ro.

Cea mai mare parte a bebelușilor născuți din mame surogat în timpul războiului va rămâne cel mai probabil în buncărele amenajate de clinicile private. BioTexCom, una dintre cele mai mari firme care se ocupă cu nașterile din mame surogat, le-a recomandat părinților să aștepte până când își vor putea lua copiii în siguranță. Bombardamentele, raidurile aeriene, raționalizarea combustibililor și lipsa hranei fac transportul lor mult prea periculos.

Vezi și: Au devenit părinți cu ajutorul unei mame surogat. Cum a fost experiența pe care au trăit-o la clinica BioTexCom din Ucraina VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: După 8 ani de sarcini pierdute și multe lacrimi, a devenit mămică! Cum a fost ziua în care și-a strâns pentru prima dată fiica la piept VIDEO emoționant | Demamici.ro

Vezi si: După o luptă de 15 ani cu infertilitatea, au devenit părinți de gemene. Povestea unui cuplu de români VIDEO | Demamici.ro