Febra din senin la copii. Ce este si cand avem motive de ingrijorare | Demamici.ro

Fera din senin la copii

Febra din senin la copii. Ce este si cand avem motive de ingrijorare. Febra din senin apare, in general, fara alte simptome. Acest lucru starneste ingrijorare pentru parintii care nu stiu cum sa actioneze.

Temperatura care creste brusc este primul semn de boala. Febra este modul prin care organismul reactioneaza la infectii cu virusuri si bacterii.

Atunci cand exista o infectie in organism, sistemul imunitar trimite semnale de alerta hipotalamusului, iar acesta reactioneaza prin cresterea temperaturii corpului.

In acest mod, organismul poate controla mult mai bine raspandirea unei infectii in corp.
Febra din senin la copii poate alarma o posibila infectie, indiferent daca mai exista si alte simptome asociate.

Exista si alte situatii particulare, atunci cand febra nu ar trebui sa fie deloc alarmanta pentru parinti.

Totul despre febra la copii

Cand nu avem motive de ingrijorare

1. Efortul fizic. Copiii energici, care au alergat sau au luat parte la orice activitate fizica, pot avea o temperatura mai ridicata a corpului. Atunci cand nu este vorba de o infectie, dupa repaus si hidratare, temperatura ar trebui sa scada imediat.

2. Acest tip de febra la copii mai poate sa apara si ca o reactie in urma vaccinarii. Este vorba de o reactie inflamatoare, perfect normala. In popor se mai spune si ca „vaccinul a prins la copil” daca a facut putina febra.

Febra din senin la copii poate ascunde si alte afectiuni

Este primul semnal de alerta pe care il transmite organismul in cazul virozelor respiratorii. Desi nu este insotita initial de alte simptome, va puteti astepta in urmatoarele 2-3 zile de la debut la: secretii nazale, nas infundat, tuse si dureri musculare.

Rujeola, varicela si rubeola debuteaza si ele cu febra din senin la copii, fara niciun alt simptom.

Copilul mai poate face o astfel de febra si inaintea aparitiei unor scaune diareice, in enterocolite.

Au mai fost semnalate cazuri in care parintii nu au observat alte semne. De exemplu, in cazul in care copilul sufera de otita congestiva, fara dureri de ureche. Atunci cand acumularea de lichid nu este suficient de mare incat sa afecteze si timpanul, ea nu produce dureri, ci febra.