Daca ai arsuri in timpul sarcinii, bebelusul va avea mult par. MIT sau ADEVAR? Ce spun oamenii de stiinta | Demamici.ro

Daca ai arsuri in timpul sarcinii, bebelusul va avea mult par. MIT sau ADEVAR? Ce spun oamenii de stiinta

Probabil nu exista viitoare mama care sa nu fi auzit ca, in timpul sarcinii, arsurile la stomac apar in momentul in care bebelusului ii creste parul si cu cat sunt mai puternice, cu atat copilul va veni pe lume „mai pletos”.

Zicala din popor era considerata un mit pana si de oamenii de stiinta, cu toate ca fenomenul nu fusese studiat.

In 2014, un grup de cercetatori de la Johns Hopkins University au condus un studiu pentru a vedea daca exista vreo legatura intre parul bebelusilor si arsurile din timpul sarcinii. 64 de femei gravide au fost monitorizate in studiul al caror rezultate au fost publicate in Journal Birth. Dintre aceste femei 78% au acuzat arsuri in timpul sarcinii.

28 de femei au acuzat arsuri puternice la stomac. Dintre aceste femei 23 au nascut bebelusi cu par mult. 10 din 12 femei care nu au avut arsuri in sarcina au nascut copilasi cu putin par. Rezultatele studiului au fost socante pana si pentru oamenii de stiinta.

Daca ai arsuri in timpul sarcinii, bebelusul va avea mult par. MIT sau ADEVAR? Ce spun oamenii de stiinta | Demamici.ro

Coordonatoarea studiului a declarat ca: „Am auzit de atatea ori aceasta poveste si mereu le-am spus oamenilor sa nu o creada ca nu exista adevar in ea. Uite ca acum, rezultatele studiului au demonstrat ca am gresit”, a spus Kathleen Costigan.

In sarcina, progesteronul, dar si alti hormoni contribuie la relaxarea sfincterului de la capatul esofagului, permitand acidului si alimentelor nedigerate sa urce inapoi pe esofag. Asa se produce refluxul gastroesofagian sau arsurile.

Se pare ca acesti hormoni influenteaza si cresterea parului bebelusului. Parul fatului incepe sa creasca din luna a 5-a de sarcina.

Parerile mamicilor de pe grupurile de socializare sunt impartite cand vine vorba despre legatura dintre arsurile stomacale si parul bebelusilor. Unele dintre ele s-au confruntat cu refluxul gastroesofagian toata sarcina, dar au nascut bebelusi cu cateva fire de par. Au existat si cazuri in care dupa o sarcina cu arsuri, copilasul s-a nascut cu podoaba capilara „pregatita” pentru codite.

Citeste si:

INFASATUL BEBELUSULUI CRESTE RISCUL DISPLAZIEI DE SOLD! SPECIALISTII AVERTIZEAZA | DEMAMICI.RO

8 MITURI LEGATE DE CEZARIANA. E MAI USOR SA NASTI PRIN OPERATIE DECAT VAGINAL | DEMAMICI.RO

FULARUL PESTE GURA, PERICOL DE IMBOLNAVIRE | DEMAMICI.RO