Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare: „Am început cu înțărcarea pe timpul nopții, iar după am rărit mesele de sân treptat” | Demamici.ro

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare. Trucul care ajutat-o mult

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare: „Am început cu înțărcarea pe timpul nopții, iar după am rărit mesele de sân treptat.” De când a devenit mămică, viața s-a schimbat pentru Lili Sandu, iar maternitatea pare că i se potrivește mănușă.

În vârstă de 42 de ani, frumoasa Lili Sandu a devenit mămică în 2020, atunci când a adus pe lume un băiețel.

Băiețelul a primit numele Thomas Jay Cristian, alintat TJ, și este rodul iubirii dintre vedetă și logodnicul ei, modelul Silviu Țolu, în vârstă de 29 de ani. Micuțul lor a împlinit un an și aproapte patru luni, iar actrița a povestit în mediul online ce metodă a folosit ea pentru a renunța la alăptare.

Lili Sandu a mărturisit că întregul proces al înțărcării a durat aproximativ o lună, iar acum se declară mulțumită că a reușit să îl convingă pe TJ să se hrănească cu biberonul.

Metoda folosită este una la îndemână pentru toate mămicile și nu vă trebuie decât un gram de răbdare ca să aveți șanse mari de reușită.

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare. Trucul care ajutat-o mult

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare

„A fost o înțărcare blândă. Am început cu înțărcarea pe timpul nopții, iar după asta am rărit mesele de sân treptat. Ziua le înlocuiam cu lapte praf (mare noroc că i-a plăcut) până când am oprit complet alăptatul. A durat cam o lună procesul și a fost mai dificil psihologic pentru mine.

Acum mai doarme cu mâna la țiți, dar nu mai cere să pape. Silviu a fost de mare ajutor, pentru că a dormit cu el în toată această perioadă de tranziție. Clar, eu aș fi cedat dacă stăteam lângă el toată noaptea când se mai trezea și cerea sân”, a povestit Lili Sandu, într-un InstaStory.

Cum și-a înțărcat Lili Sandu băiețelul din prima încercare. Trucul care ajutat-o mult

Schimbările nu au apărut doar la copil. Lili Sandu a mai spus că alăptatul a ajutat-o destul de mult să slăbească, iar după înțărcare a observat că a început să mai acumuleze câteva kilograme.

„Pe mine alăptatul m-a ajutat să slăbesc. Acum, după ce am înțărcat, am început iar să mă îngraș. Nu mai merge cu mâncat orice, oricând. M-am pus pe intermitent fasting. Las să treacă 14-16 ore de la cină până la masa următoare”.

Lili Sandu a născut un băiețel: „Au curs multe lacrimi de fericire!”

Lili Sandu a devenit mămică pe 10 august. Vedeta a adus pe lume un băiețel perfect sănătos care a primit la naștere nota 10. Thomas Jay a avut 3300 grame și 52 cm.

„Atunci când viața capătă un sens…
Aseară 10-08 miracolul nostru a vrut sa vina pe lume! Un 10 perfect, 52 cm și 3300 gr m au făcut sa trăiesc cele mai intense emoții pentru care nu există cuvinte. Au curs multe lacrimi de fericire…

Ii mulțumim lui Dumnezeu pentru o așa mare binecuvântare.
Bine ai venit, fiul nostru iubit!”, a fost mesajul făcut public de Lili Sandu, la scurt timp după naștere, în 2020.

Sfaturi utile pentru o intarcare blanda

Pentru copil, alaptarea este mult mai mult decat sursa de hrana, inseamna conectare, siguranta, incredere, protectie, alinare, sursa de calm.

Intreruperea brusca a alaptarii devine astfel extrem de frustranta pentru copil care va protesta impotriva privarii sale de o sursa de echilibru emotional.

Intarcarea blanda este metoda pe care psihologii o recomanda atunci cand se ajunge la aceasta etapa, fiind numita si intarcare treptata, pentru ca este un proces care se extinde pe durata mai multor saptamani sau chiar luni de zile.

Cum se face intarcarea blanda

Se incepe si renuntarea la alaptarea la cerere. In loc sa ii fie dat sanul celui mic, imediat ce il cere, se amana putin momentul, cum ar fi dupa ce va spalati impreuna pe maini sau pana cand termini de gatit, spre exemplu.

Se amana cateva minute, apoi se amana cu o ora sau mai mult, iar treptat, se renunta la alaptarile de peste zi pentru ca multi copii cer sanul peste zi din plictiseala.

Aceasta metoda este utila intrucat prin amanare, mamele obtin putin mai mult control asupra vietii zilnice, iar cei mici se vor acomoda mai usor cu fel de fel de mici frustrari care pot aparea de-a lungul copilariei.

Intarcarea blanda nu se face intr-un interval de timp prestabilit. Nu exista intarcare blanda in 3 saptamani si 3 zile. Fiecare copil e difierit, iar intarcarea trebuie sa tina cont de limitarile celui mic.

Vezi si: Băiețelul lui Lili Sandu a împlinit un an: „La mulți ani, fiule! Ești totul și mai mult de atât!” | Demamici.ro

Vezi si: Lili Sandu, maternitatea fără filtre. Așa arată în realitate viața de mamă cu copil mic | Demamici.ro

Vezi si: Imagini de la botezul lui Thomas Jay, băiețelul lui Lili Sandu. Cine au fost nașii: „O poveste frumoasă devenită realitate” | Demamici.ro

Vezi si: Lili Sandu a povestit cu lacrimi în ochi de ce bebelușul ei a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare VIDEO | Demamici.ro