Cu cat bebelusul este alaptat mai mult timp, cu atat va fi mai inteligent | Demamici.ro

Cu cat bebelusul este alaptat mai mult timp, cu atat va fi mai inteligent | Demamici.ro

Alaptarea este extrem de benefica pentru copil pentru ca aduce aportul necesar de vitamine, minerale, zaharuri si anticorpi.

Toate acestea sunt vitale pentru a proteja bebelusul de multe boli. In plus, alaptarea stimuleaza legaturile afective dintre mama si copil.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva in primele sase luni de viata, iar apoi complementara cu diversificarea pana la varsta de doi ani sau chiar mai mult.

Insa multe mamici nu stiu ca alaptarea are si mai multe avantaje pentru copii pe termen lung. Atfel ca un studiu brazilian a analizat asocierea dintre sugarii alaptati, IQ, ani de scolarizare si venituri la varsta de 30 de ani.

Daca bebelusul este alaptat mai mult timp, acesta va fi mai inteligent

In acest sens, cercetatorii au descoperit ca bebelusii alaptati sunt mai inteligenti si au mai mult succes in viata decat cei care nu au avut parte de alaptare.

Cercetatorii de la Universitatea Pelotas din Rio Grande do Sul au facut un studiu intins pe o perioada de 30 de ani pentru a descoperi influenta alaptarii pe parcursul vietii adultului.

Acestia au ajuns la concluzia ca bebelusii care au fost alaptati mai mult au studiat mai mult, au devenit mai inteligenti si au beneficiat de venituri mult mai mari.

Studiul a urmarit in jur de 3500 de copii din diferite clase sociale si a aratat ca cei alaptati pana la un an sau mai mult au avut un IQ ridicat.

Mai mult, cercetarea a concluzionat ca alaptarea permite unei persoane sa-si atinga potentialul la maxim, asta incluzand succesul financiar.

Daca bebelusul este alaptat mai mult timp, acesta va fi mai inteligent

Astfel ca bebelusii care au fost alaptati au castigat, in medie, salarii cu 20% mai mari decat cei care au fost alaptati doar pentru o perioada scurta de timp.

„Alaptarea este asociata cu o performanta mai buna la testele de inteligenta dupa 30 de ani si poate avea un efect major in viata reala, prin cresterea nivelului de educatie si a venitului la varsta adulta”, potrivit cercetatorilor.