Contractiile Braxton Hicks – cand apar si cum se simt | Demamici.ro

Contractiile Braxton Hicks - cand apar si cum se simt | Demamici.ro

Contractiile Braxton Hicks sunt total diferite de cele pe care le vei simti in travaliu. Acestea debuteaza in prima parte a sarcinii, insa devin sesizabile abia la jumatatea sau chiar finalul sarcinii. Contractiile Braxton Hicks poarta numele medicului care le-a descris pentru prima data in anul 1872.

Contractiile se vor repeta din ce in ce mai des pe parcursul sarcinii, insa vor fi neregulate, lipsite de frecventa si nedureroase. Inca din cea de-a 7-a saptamana de sarcina uterul incepe sa se contracte, insa tu nu realizezi asta. Pe masura ce uterul sa mareste, senzatiile de strangere vor fi tot mai puternice. Cat dureaza aceste contractii de antrenament? O incordare poata sa tina intre 30-60 de secunde, insa in unele momente se poate chiar prelungi pana la 2 minute.

De ce apar contractiile Braxton-Hicks

Se pare ca acest tip de contractii au un rol important in tonifierea muschiului uterin si stimuleaza fluxul sangvin catre placenta. Nu va speriati! Contractiile Braxton Hicks nu determina dilatarea cervixului, ci contribuie la inmuierea acestuia.

Exista cateva evenimente comune care pot determina aparitia contractiilor Braxton Hicks. Printre acestea se numara activitatea crescuta a mamei sau copilului, atingerea abdomenului mamei, deshidratarea, actul sexual sau vezica plina.

Pe masura ce sarcina se apropie de termen, contractiile de antrenament se intensifica. Acesta este si motivul pentru care au ajuns sa fie cunoscute sub denumirea de travaliu fals.

Daca incordarile devin inconfortabile puteti sa:

  • va schimbati pozitia
  • sa consumati apa
  • sa respirati lent si profund
  • sa faceti o baie calda (atentie, nu fierbinte! Apa fierbinte poate determina declansarea travaliului)

Daca aceste remedii nu ajuta, consulta doctorul!

Citeste si:

CONTRACTIILE – CUM SE SIMT SI CAND TREBUIE SA MERGI DE URGENTA LA SPITAL | DEMAMICI.RO

ADEVARUL DESPRE DURERILE DE DUPA CEZARIANA – RAHIANESTEZIA SI DURERILE DE CAP

BAGAJUL PENTRU MATERNITATE – LISTA COMPLETA CU TOATE LUCRURILE DE CARE AI NEVOIE