Cat timp trebuie sa astept dupa cezariana pana sa pot naste din nou? | Demamici.ro

Cat timp trebuie sa astept dupa cezariana pana sa pot naste din nou? | Demamici.ro

Este foarte posibil sa ai aceasta intrebare, mai ales daca ai adus pe lume un copil prin cezariana. Daca in cazul nasterii naturale, recuperarea este mai rapida, iar timpul pe care il ai de asteptat pana la o noua sarcina mai scurt, dupa o interventie chirurgicala majora, asa cum este cezariana, trebuie sa astepti mai mult.

Medicii recomanda o perioada de cel putin 12 luni pana la urmatoarea sarcina sau 2 ani intre nasteri. Este foarte important ca organismul sa se vindece pentru a putea fi mai puternic si mai sanatos, mai pregatit pentru a aduce, din nou, pe lume o noua viata.

De asemenea, corpul femeii dupa o sarcina si o nastere este „secatuit” de nutrienti. Exista riscul unei anemii severe, cauzata de consumul mare de fier pe timpul sarcinii. Cu cat asteptati mai mult timp pana la urmatoarea sarcina, cu atat scade riscul aparitiei complicatiilor cum ar fi ruptura uterina sau nasterea prematura.

Daca totusi ati ramas insarcinata inainte de cele 12 luni recomandate, adresati-va medicului dumneavoastra. In urma unui consult el va va spune daca organismul este pregatit pentru a sustine si duce la termen o noua sarcina. Cu cat varsta mamei este mai mica, cu atat riscurile scad. Varsta problematica pentru obtinerea unei noi sarcini dupa o nastere este cea de 40 de ani.

Se poate naste natural dupa o cezariana?

Multe dintre femeile care au adus pe lume un copil prin cezariana sunt interesate sa afle daca este posibila o nastere vaginala dupa operatie. Daca pana nu de mult medicii recomandau ca si cel de-al doilea copil sa fie nascut tot prin cezariana, pentru minimizarea riscurilor, in ultimii ani, medicii sustin si nasterea vaginala dupa o cezariana. Bineinteles ca recomandarea se face dupa un control amanuntit al gravidei si dupa evolutia sarcinii. Cert este ca se poate.

Citeste si:

ROMANIA, LOCUL 3 IN EUROPA LA NUMARUL DE NASTERI PRIN CEZARIANA! CE SPUNE ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII VIDEO | DEMAMICI.RO

CONTRACTIILE – CUM SE SIMT SI CAND TREBUIE SA MERGI DE URGENTA LA SPITAL | DEMAMICI.RO

ADEVARUL DESPRE DURERILE DE DUPA CEZARIANA – RAHIANESTEZIA SI DURERILE DE CAP