Bebelusul la 6 luni. Sta in sezut si incepe sa se tarasca | Demamici.ro

Bebelusul la 6 luni. Sta in sezut si incepe sa se tarasca | Demamici.ro

Bebelusul la 6 luni. Felicitari! Copilul tau a implinit jumatate de an de viata. Acest lucru nu poate decat sa te bucure, mai ales ca micutul pare aproape de nerecunoscut, daca ar fi sa il compari cu faptura mica si vulnerabila cu care te-ai intors de la maternitate.

Acum, bebelusul tau e vizibil mai mare, mult mai agitat si… incepe sa experimenteze cu mancarea solida.

Bebelusul la 6 luni incepe sa stea in fundulet

Este un pas important in dezvoltarea lui. La aceasta varsta, bebelusul tau va fi capabil sa stea asezat in pozitia sezut, insa sprijinit de ceva.

Anumite miscari bruste il vor face sa se dezechilibreze si sa se rostogoleasca. Ideal ar fi sa investesti acum intr-o saltea potrivita pentru el care sa-l protejeze la astfel de caderi.

Bebelusul la 6 luni experimenteaza cu obiectele din jur

O alta faza importanta care se petrece cu bebelusul la 6 luni are legatura cu apucarea obiectelor cu propriile maini.

Copiii vor incepe sa ridice jucarii, sa le duca la gura, sa le stranga in pumni. Distractia incepe atunci cand va incepe sa isi traga mamica de par, de fata sau… sa apuce ochelarii.

Bebelusul la 6 luni. Sta in sezut si incepe sa se tarasca | Demamici.ro

Bebelusul la 6 luni incepe sa se tarasca, insa nu este obligatoriu

In aceasta perioada copilul va incepe, timid, sa se tarasca. Unii reusesc sa faca din asta activitatea lor preferata, iar altii intampina dificultati.

Daca bebelusul se simte frustrat din cauza asta, il poti ajuta si tu. Mai mult timp petrecut pe burtica si rostogolit poate fi un bun start. De asemenea, il poti pozitiona in patru labe si sa il „momesti” cu jucaria lui preferata, incat sa il faci sa vina spre tine.

Pofta de mancare exacerbata

In jurul acestei varste, copilul tau se va simti mai flamand ca niciodata. Pe masura ce copilul se invata cu mancarea solida, organismul tau va produce tipul de lapte potrivit pentru nevoile copilului tau.

Acest lucru se mai poate „regla” prin formule de lapte. Pofta de mancare ii va face pe copii fie sa doarma tun in timpul noptii, fie sa-i tina trezi, dorind sa manance si mai mult.

Odata cu mancarea solida este bine sa incepi sa ii oferi bebelusului si apa, in cantitati mici si treptat.