Bebeluși, lăsați să doarmă în frig, rețeta popoarelor nordice pentru întărirea imunității copilului | Demamici.ro

Bebeluși, lăsați să doarmă în frig, rețeta popoarelor nordice pentru întărirea imunității copilului. În unele culturi, frigul pare inamicul numărul unu al celor mici, mai ales în primii 3 ani de viață, perioadă pe care o percepem ca fiind una de maximă vulnerabilitate la copii.

Acest lucru nu se aplică și în cazul părinților nordici, care obișnuiesc adesea să își scoată copiii afară, în aerul rece, și să-i lase să doarmă în cărucior între 1,5 și 3 ore. Desigur, cu toate măsurile precauție.

În țările scandinave, părinții își îmbracă corespunzător copiii și îi scot la aer rece, să-și facă somnul de prânz, în timp ce sunt supravegheați cu ajutorul unui dispozitiv. În acest fel, se consideră că imunitatea copilului este întărită, iar micuții nu se vor confrunta cu probleme mari de sănătate.

Obiceiul este bine înrădăcinat în cultura nordică. Majoritatea creșelor din Suedia, Danemarca, Finlanda sau Norvegia aplică acest „tratament” copiilor pe care îi au în grijă în timpul zilei.

La Forskolan Orren, o creşă din Stockholm, toţi copiii până în 3 ani sunt scoşi în frig şi lăsaţi să doarmă în aer liber.

"Tratament" inedit aplicat copiilor, inspirat de obiceiurile părinților suedezi și care promite multe miracole pentru sănătatea copilului.

„Când sunt -15 grade Celsius, acoperim bebeluşii cu o pătură călduroasă”, spune o educatoare din cadrul instituţiei.

Medicii aprobă această practică, iar părinții copiilor susțin că astfel juniorii își întăresc sistemul imunitar, respiră mai bine și răcesc mai rar.

Medicul pediatru Margareta Blennow subliniază că trebuie respectate niște reguli când bebelușii sunt scoși afară să doarmă în sezonul rece. Îmbrăcămintea este foarte importantă:

„Hăinuțele din lână naturală mențin căldura corporală, iar sacii speciali pentru dormit le asigură copiilor confortul necesar atunci când dorm în aer liber”, spune medicul.

De altfel, există și o zicală faimoasă în rândul suedezilor: „Nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite.”

Iata tot ceea ce e esential sa stii despre plimbarea afara cu bebelusul in timpul anului

Plimbarea in sezonul rece: Nu exista „prea rece” pentru bebelusi, atunci cand vine vorba de plimbare. Exista doar hainute nepotrivite.

Asadar, inarmeaza-te cu haine si accesorii care sa-i tina cald copilului si nu-i rapi sansa de a se se bucura de aerul curat si rece de iarna.

Vei fi surprinsa, dar, bebelusii dorm de minune in carucior la o plimbare in timp ce afara sunt minus 5 grade. Cand il vei lua in brate, vei constata ca inca sunt calduti.

Atentie, copiii pot fi scosi afara la plimbare chiar si la temperaturi mai joase, insa abia dupa varsta de 6 luni.

Vezi si: Joaca in zapada, mituri! Copilul raceste de la frig sau daca mananca zapada? | Demamici.ro

Vezi si: Cum îngrijești pielea ta și a bebelușului în sezonul rece? Sfaturi utile pentru o protecție eficientă VIDEO | Demamici.ro