Băieţelul care s-a născut cu „aripi”. Părinții îl consideră un înger | Demamici.ro

Băieţelul care s-a născut cu „aripi”. Părinții îl consideră un înger | Demamici.ro

Băiețelul care s-a născut cu aripi. Oliver Brown are spatele invadat de nevi pigmentari păroşi, iar părinţii l-au asemuit cu un înger cu „aripi”.

Băiatul s-a născut cu o afecţiune severă a pielii, care ar putea să-i pună sănătatea în pericol, în următorii ani şi să declanşeze forme grave de cancer de piele, informează Daily Mail.

Copilul s-a născut cu o pată pe spate, uşor în formă de aripi, iar pe măsură ce timpul a trecut, pata s-a transformat într-o aluniţă uriaşă acoperită cu fire de păr.

Băieţelul care s-a născut cu „aripi” este cu adevărat unic: „un înger”

Medicii l-au diagnosticat pe micuţ cu nevi melanocitari atipici, o afecţiune care afectează o persoană din câteva sute. Oliver Brown are toate şansele să ducă o viaţă sănătoasă şi împlinită, însă va trebuie să acorde o deosebită atenţie spatelui său, să nu creeze leziuni pe zonă şi nici să-şi expună spatele la razele UV ale soarelui.

În caz contrar, nevul pigmentar poate ataca coloana vertebrală sau chiar creierul şi să declanşeze forme severe de cancer de piele.

Mama lui Oliver își duce băiatul la control medical o dată la fiecare trei luni. „Cred că semnul cu care s-a născut Oliver ar putea fi o dovadă a faptului că este un copil special”, a declarat mama băiatului pentru Daily Mail.

Părinții lui Oliver Brown spun adesea despre fiul lor că este un îngeraș în adevăratul sens al cuvântului.

Băiețelul care s-a născut cu aripi. În urma analizelor amănunțite, medicii i-au asigurat pe părinți că boala de piele cu care s-a născut copilul nu este malignă.

Nevii melanocitari – alunițele

Nevii melanocitari, alunițe in limbaj popular, sunt leziuni benigne ale pielii care apar datorită proliferării celulelor ce produc pigment la nivelul pielii. Un astfel de nev poate să fie prezent de la naștere (nev congenital) sau se poate dezvolta pe parcursul vieții (nev dobândit). Până la vârsta de 30 de ani există tendința de creștere a numărului de alunițe. Știm că 1% din populație se naște cu unul sau mai multi nevi congenitali, scrie romedic.ro.

Vezi și: Bebeluș născut cu două capete, trei mâini și două inimi. Mama credea că va avea gemeni | Demamici.ro

Vezi și: El este „Făt Frumos”, bebelușul care s-a născut cu plete albe și dese | Demamici.ro