Alaptarea bebelusului. Indicatori care iti arata ca o faci corect | Demamici.ro

Alaptarea bebelusului. Indicatori care iti arata ca o faci corect | Demamici.ro

Alaptarea bebelusului. Indicatori care iti arata ca o faci corect. Cum alaptezi bebelusul? O intrebare pe care, probabil, multe viitoare mamici si-o adreseaza, inainte de venirea pe lume a bebelusului.

Si, chiar si atunci cand incepi sa o faci, apar numeroase intrebari, griji, suspiciuni, care nu fac decat sa creeze un sentiment de anxietate in jurul mamei. In unele cazuri, aceasta anxietate este resimtita si de copil si il poate afecta si pe el.

Asadar, daca inca te intrebi cum alaptezi bebelusul si nu stii daca o faci intr-un mod corect, iata cateva semne care iti indica faptul ca faci o treaba buna.

Desi fiecare bebelus poate reactiona in mod diferit, la diversi stimuli, cand vine vorba de alaptat, au fost identificati cativa numitori comuni care pot indica starea de bine a copilului dupa ce a fost hranit.

Alaptarea bebelusului. Indicatori care iti arata ca o faci corect

1. Bebelusul este alaptat des

Potrivit specialistilor in lactatie, nou-nascutul trebuie sa fie alaptat intre 8-12 ori pe zi, iar copilul sa suga in mod activ cel putin 10 minute, la fiecare repriza de alaptat.

Inainte sa te intrebi cum alaptezi bebelusul, cel mai bine ar fi sa ii urmaresti comportamentul. Daca se intampla sa adoarma in primele 5 minute de alaptat, este important sa il trezesti si sa il incurajezi sa manance.

2. Schimbatul de scutece, la ordinea zilei

Un bebelus hranit corect „produce” 6 scutece murdare pe zi, incepand cu ziua a cincea de la nastere.

Copiii hraniti cu formula de lapte vor avea mai putine scaune pe zi.

3. Bebelusul este pozitionat corect

Pozitia copilului determina si ea alaptatul realizat in mod corect. Daca bebelusul nu scapa sanul atunci cand mananca si reuseste sa mentina sanul in gura pe toata durata reprizei de alaptat inseamna ca faci exact ce trebuie.

Cum alaptezi bebelusul? Greutatea, un alt indiciu important

Imediat dupa nastere, este normal ca bebelusul sa scada putin din greutate. Apoi, daca este hranit in mod corect, el va incepe sa creasca in greutate, putin cate putin si, cel mai important, in mod constant.

Copilul se simte relaxat

O mama relaxata este atunci cand si copilul ei se simte la fel. Asadar, daca in urma reprizei de alaptat copilul nu este agitat si pare sa fie multumit, inseamna ca alaptatul a decurs in mod corect.

Vezi si: Alaptarea. 20 de lucruri pe care o mama trebuie sa le stie | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea copiilor. De ce bebelusul pare ca nu se satura cu laptele de la san? | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea. Care sunt principalele beneficii pentru copilul tau | Demamici.ro