A născut prematur la 32 de săptămâni, după ce medicii au decis să o opereze de apendicită | Demamici.ro

A născut prematur la 32 de săptămâni, după ce medicii au decis să o opereze de apendicită | Demamici.ro

A născut prematur la 32 de săptămâni, după ce medicii au decis să o opereze de apendicită. O gravidă din Iași a născut prematur, la doar 32 de săptămâni, după ce medicii au hotărât că viitoarea mămică trebuie operată de urgență de apendicită.

Femeia în vârstă de 34 de ani, care a născut prematur, s-a prezentat inițial la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Ea acuza dureri puternice în zona abdominală, iar în urma consultației, medicii și-au dat seama că se confruntă cu o criză de apendice.

A născut prematur pentru a putea fi operată de apendicită

Tânăra însărcinată în 32 de săptămâni a fost pregătită să intre de urgență în sala de operație, pentru a evita instalarea unei crize de peritonită.

Odată cu operația de apendicită, medicii au decis să o supună și unei operații de cezariană, astfel încât fătul să nu fie afectat.

„Astfel de cazuri sunt extrem de rare. Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cu o inflamație la nivelul abdomenului. Ulterior, medicii au constatat că pacienta trebuie operată de apendicită complicată cu peritonită.

Având în vedere faptul că pacienta era însărcinată în 32 de săptămâni, medicii au decis să efectueze mai întâi operația de cezariană. La unitatea medicală s-a deplasat o echipă de medici ginecologi și neonatologi care au asistat la naștere și care, ulterior, au transferat nou-născutul la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu, potrivit bzi.ro.

A născut prematur la 32 de săptămâni, după ce medicii au decis să o opereze de apendicită
Mid section of pregnant woman standing in corridor of hospital

Bebelușul a fost transferat la Maternitatea „Cuza Vodă”

După operația de cezariană și cea de apendicită, tânăra care a născut prematur a rămas internată la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Bebelușul ei a fost transferat la maternitate.

„Copilul a fost transferat la Maternitatea Cuza Vodă din Iași și se află internat la secția de neonatologie. Nou născutul se află sub atenta supraveghere a medicilor specialiști ai unității medicale”, au mai declarat surse medicale pentru publicația citată.

Medicii au mai declarat că evoluția bebelușului este una favorabilă, însă va rămâne în continuare monitorizat în următoarea perioadă.

Vezi si: O gravidă în 37 de săptămâni a pierdut bebelușul după ce ar fi fost ignorată de medicii Spitalului Municipal Iași | Demamici.ro

Vezi si: A născut tripleți la maternitatea din Iași, deși medicii nu-i dădeau vreo șansă: „Are un singur ovar și nu are istoric de sarcină gemelară în familie” |Demamici.ro