Un bebelus de 3 luni a ajuns in stare grava la spital dupa ce-a fost hranit cu gris cu lapte | Demamici.ro

Un bebelus de 3 luni a ajuns in stare grava la spital dupa ce-a fost hranit cu gris cu lapte | Demamici.ro

Bebelusul in varsta de 3 luni din localitatea Manoleasa, judetul Botosani, a fost hranit de mama sa cu gris cu lapte. Femeia care l-a adus pe lume are doar 18 ani si nu a stiut cum sa-si ingrijeasca nou-nascutul. La nastere copilasul a avut 3,6 kilograme, iar dupa 3 luni, cand a ajuns la spital, avea o greutate cu 300 de grame mai mica.

„A fost dus la Secția Pediatrie a Spitalului Județean. Se pare că minorul s-a născut cu o greutate de 3,6 kilograme și după trei luni avea mai puțin decât cu cât s-a născut.

A fost ambulanța, l-a adus la spitalul de copii, i-a asigurat monitorizarea pe timpul transportului”, a declarat Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani, Mihai Murariu.

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani s-a autosesizat. Se pare ca tanara de 18 ani locuia cu mama sa, bunica materna a bebelusului.

„Am dispus o anchetă. Din primele cercetări a rezultat faptul că acest copil, care are o mamă de 18 ani, a ajuns la spital în condiții grave de sănătate din cauza alimentației pe care au asigurat-o mama și bunica, în special, pentru că mama cu copilul locuiesc la bunica maternă, în sensul că i-a dat la un copil de trei luni lapte cu griș.

Copilul se pare că a făcut o indigestie”, spune Alexandru Valentin Colbu, director adjunct DGASPC Botoșani, conform hotnews.ro.

Potrivit primelor informatii se pare ca mama este interesata de ingrijirea copilului, dar nu a stiut cum sa faca acest lucru. Valentin Colbu a declarat ca micutul si mama sa vor merge la Centrul Micul Print, un centru maternal, unde tanara va fi invatata cum sa-si hraneasca copilul si cum sa se comporte cu el.

Citeste si:

DE CE NU E BINE SA-TI PUI COPILUL IN PREMERGATOR! SFATUL MEDICULUI VIDEO | DEMAMICI.RO

GENETICA BEBELUSULUI – CE TRASATURI MOSTENESTE DOAR DE LA TATA | DEMAMICI.RO

BUNICII CARE STAU CU NEPOTII TRAIESC MAI MULT! CERCETATORII AU DEZVALUIT SI ALTE BENEFICII | DEMAMICI.RO