Tragedia unei familii din Mureș. Fetița de 6 ani a murit sub ochii tatălui, strivită de un copac. Surioara ei e în stare critică | Demamici.ro

Tragedia unei familii din Mureș. Fetița de 6 ani a murit sub ochii tatălui, strivită de un copac. Surioara ei e în stare critică

Tragedia unei familii din Mureș. Fetița de 6 ani a murit sub ochii tatălui, strivită de un copac. Surioara ei e în stare critică. Doi părinți din Mureș trec prin cele mai grele clipe, după ce o puternică vijelie le-a trimis una dintre fetițe în mormânt, iar pe cealaltă, în stare critică la spital.

Familia se afla în camping într-o poieniţă aflată la marginea pădurii, pe Valea Ilvei, în comuna Lunca Bradului, alături de alte familii cu copii, potrivit observatornews.ro.

La orele serii, o vijelie puternică s-a abătut asupra zonei în care se aflau, iar mama şi cei doi copii s-au adăpostit de ploaie în cortul lor. Vântul sufla puternic, cu peste 70 km/h și a smuls un molid care s-a prăbușit peste cortul lor.

„În momentul în care rafala de vânt a lovit, arborele s-a rupt foarte aproape de rădăcină. Copacul, care cântăreşte 6-7 tone, spun experţii, a zdobit două corturi. În primul nu se afla nimeni, în cel de-al doilea erau cei doi copii alături de mama lor”, potrivit primelor informații relatate de un reporter la fața locului.

Fetița cea mare, în vârstă de 6 ani, nu a scăpat cu viață. Mama și fetița mai mică, în vârstă de 5 ani, au fost transportate la spital. Tatăl fetițelor a privit neputincios întreaga scenă, fără să mai poată face nimic pentru fetița care a plătit cu viața.

Mama fetelor a suferit o fractură la umăr, însă fetița cea mică a fost lovită la cap și în zona abdomenului.

„A suferit în cursul serii o intervenţie chirurgicală. Este conştientă, cooperantă, într-o stare stabilă”, a declarat Voichița Pantea, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Cea de-a doua familie care se afla alături de ei a scăpat teafără, cu toți membrii familiei, iar acest lucru s-a datorat faptului că au ales să rămână în ploaie, de teamă să nu cadă copacii.

Zeci de arbori au căzut în zonă în urma furtunei puternice, care a fost semnalată și printr-un mesaj RO-Alert. La doar un kilometru de locul tragediei, avea loc un spectacol muzical, iar spectatorii erau, de asemenea, veniți cu cortul.

Dan Helciug a fost gazda evenimentului și a povestit și el îngrozit cele întâmplate.

„Într-o fracţiune de secundă, a pornit un vânt straniu. A început o nebunie. zburau pe-acolo tot felul de obiecte. Au început trăsnetele să cadă, le vedem la o distanţă de vreun kilometru, doi. Noi ne-am adăpostit pe unde am mai putut, în căbănuţe, oricum, cât mai departe de copaci. După zece minute am primit mesajul Ro-Alert că s-a întâmplat o nenorocire la un kilometru de noi, exact unde am văzut noi trăsnetele”, a declarat artistul pentru sursa citată.

Vezi si: Tragedie în vacanța din Turcia. Un băiețel a murit înecat în piscină, după ce părinții nu i-au văzut semnele disperate de ajutor | Demamici.ro

Vezi si: Fetiță de 2 ani, înecată în cadă, la băiță, în timp ce mama plecase după prosop: „Avea pielea rozalie, nu mai respira” | Demamici.ro