Sarcina pe saptamani: saptamana 3 de sarcina. Primele semne | Demamici.ro

Saptamana 3 de sarcina

Saptamana 3 de sarcina. In functie de sensibilitatea fiecarei femei, unele simptome pot aparea mai devreme sau mai tarziu. In general, in acesta perioada, semnele nu sunt atat de evidente, mai ales daca sarcina nu a fost planuita si nu acorzi atentie schimbarilor care se petrec in corpul tau.

Vei putea sesiza probabil niste mici crampe abdominale sau poti remarca si o sangerare vaginala care nu este menstruatie.

In multe cazuri, atunci cand ovulul este fecundat, apare o usoara sangerare. Ea se numeste si sangerare de nidatie. Multe femei confunda acest tip de sangerare cu menstruatia lunara.

Sangerarea de implantare este diferita de cea mentruala. Ea dureaza mult mai putin – de la cateva ore la 1-2 zile si are o culoarea rozalie sau maronie, in niciun caz culoarea rosie, ca la menstruatie.

Sangerarea de implantare se va opri singura si nu necesita vreun tratament.

Vezi si: Sangerarea de implantare. Cum o recunosti | Demamici.ro

Saptamana 3 de sarcina. Ce este bine sa faci in aceasta perioada

Corpul tau a devenit acum o prioritate, in saptamana 3 de sarcina.
Daca ai aflat ca vei deveni mamica, trebuie sa te gandesti ca pentru urmatoarele luni tot ceea ce tu consumi, mancare si bautura, va ajunge si la bebelusul tau.

Astfel, este important sa ai o dieta sanatoasa si sa renunti la alcool si fumat.
De asemenea, vitaminele prenatale sunt si ele esentiale. Ele contin cel putin 400 micrograme de acid folic care reduce riscul dezvoltarii de anomalii congenitale.

Vezi si: Cum se dezvolta copilul in uter? Sarcina pe saptamani – de la concepere la nastere VIDEO | Demamici.ro

De ce nu este bine sa consumi alcool in timpul sarcinii

Multe viitoare mamici se gandesc ca un pahar ocazional de vin nu poate afecta dezvoltarea fatului. Chiar si unii medici nu va vor interzice acest mic rasfat.

Totusi, nu se cunoaste cu exactitate daca exista o cantitate care te poate feri de riscuri, ci doar presupuneri.

Unele gravide pot avea un nivel crescut de enzime hepatice care metabolizeaza alcoolul consumat, in timp ce alte gravide nu.

Astfel, copilul va fi expus mai mult timp alcoolului, deoarece acesta nu a putut fi metabolizat imediat.

Din aceste motive, este ideal sa evitati complet consumul de alcool pe perioada sarcinii, pentru siguranta deplina a fatului.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 4 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamanile 1 si 2 de sarcina | Demamici.ro