Sarcina pe saptamani: saptamana 25 de sarcina | Demamici.ro

Sarcina pe saptamani: saptamana 25 de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 25 de sarcina vine cu un moment emotionant pentru viitoarea mamica. Este perioada in care copilul este capabil sa raspunda la sunetele familiare, incepand cu vocea ta.

Vei experimenta prima forma de comunicare cu bebelusul. Astfel, atunci cand iti va auzi vocea, copilul va raspunde prin miscarile din uter.

Simturile lui devin mult mai ascutite, iar daca indrepti o lumina spre abdomen, copilul va intoarce capul, semn ca nervul optic este dezvoltat in parametri normali.

La nivel fizic, pielea lui ridata incepe usor, usor, sa se intinda, iar parul sa creasca si mai mult.

In saptamana 25 de sarcina, copilul masoara 34.5 cm si cantareste 660 de grame.

Vezi si: Greutatea si lungimea fatului in fiecare saptamana de sarcina | Demamici.ro

Saptamana 25 de sarcina

Corpul tau in aceasta saptamana

Uterul tau s-a extins suficient de mult incat sa ajunga la marimea unei mingi de fotbal.

vei observa ca, datorita nivelului crescut de estrogen, parul tau fi mai bogat si mai stralucitor. In unele cazuri, se poate schimba si textura, astfel incat parul ondulat sa devina mai drept.

Dupa nastere, vei observa ca parul iti va cadea ceva mai mult, deoarece se reia ciclul crestere/repaus.

Spatele incepe sa te doara, iar acest lucru se intampla tot din cauza uterului.

De altfel, acesta este unul din cele mai frecvente simptome ale sarcinii. In caz de durere severa, medicul poate recomanda cateva medicamente care sa iti amelioreze din dureri.

Acorda atentie modului in care se declanseaza durerea de spate. Uneori, ea poate semnala o nastere prematura.

Daca este insotita de scurgere vaginala, febra si senzatia de arsura cand urinezi, acestea ar putea fi semnele unei infectii urinare.

Ce trebuie sa stii despre diabetul gestational in saptamana 25 de sarcina

Multe gravide obisnuiesc ca intre saptamana 25 de sarcina si saptamana 28 de sarcina sa isi faca un test pentru depistarea diabetului gestational.

Diabetul gestational este o conditie temporara ce apare doar in timpul sarcinii. Ea apare ca o consecinta a faptului ca nu produci o cantitate suficienta de insulina, iar nivelul de glucoza din sange este crescut.

Majoritatea femeilor insarcinate nu se confrunta cu o astfel de problema, deoarece pancreasul va compensa si va secreta si mai multa insulina.

Fara insulina, glucoza nu poate parasi sangele pentru a fi transformata in celule in energie si se acumuleaza in sange pana la nivele mari, situatie numita hiperglicemie, iar rezultatul va fi diabetul gestational.

Nediagnosticat la timp, diabetul gestational poate afecta fatul si sa determine aparitia complicatiilor in sarcina.

Testul pentru diabet gestational se numeste „testul de toleranta orala la glucoza” si consta in in recoltarea mai multor probe de sange la anumite intervale de timp pentru verificarea glicemiei dupa ce ai baut o bautura cu zahar.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 24 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 26 de sarcina | Demamici.ro