Sabrina Voinea este noua speranță a gimnasticii românești. La vârsta de 15 ani a câștigat două medalii de aur | Demamici.ro

Sabrina Voinea este noua speranță a gimnasticii românești. La vârsta de 15 ani a câștigat două medalii de aur

Sabrina Voinea este noua speranță a gimansticii românești. La vârsta de doar 15 ani a reușit performanța să câștige două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha.

Tânăra sportivă s-a întors acasă cu aurul obținut la probele de bârnă și de sol, devenind, astfel, noua stea a gimasticii românești. Sabrina Voinea, deja campioană olimpică la junioare, a debutat de data aceasta direct pe podium și la grupa de senioare.

Munca asiduă a făcut parte din viața ei și nici măcar un astfel de succes nu o oprește din a deveni și mai bună. După dubla reușită de la Doha, Sabrina Voinea se pregătește deja pentru europenele de senioare din aprilie.

„De două ori aur 🥇🥇 pentru România 🇷🇴 la Cupa Mondială de la Doha 🔝❗

La 15 ani, gimnasta Sabrina Voinea Maneca, campioană europeană de junioare, a debutat strălucit la senioare, cucerind două medalii de aur🥇🥇, la bârnă și sol❗

Sabrina a câștigat detașat ultima finală a gimnastelor la cea de-a 15-a ediţie a competiției din Qatar, cea de la sol, cu cea mai mare dificultate (5.7), al doilea punctaj la execuţie (7.900) şi un total de 13.600, după ce câștigase aurul și în finala de la bârnă, cu 13.766 puncte.

Sabrina este antrenată de mama sa, Camelia Voinea – campioană mondială și europeană, vicecampionă olimpică la gimnastică, și de Cristian Moldovan.

Felicitări, Sabrina! Felicitări antrenorilor tăi! 👏🏻 Succes la Campionatele Europene de luna viitoare! Hai, România 🇷🇴🔝❗”, este mesajul transmis de Federația Română de Gimnastică.

Sabrina Voinea este noua speranță a gimnasticii românești. La vârsta de 15 ani a câștigat două medalii de aur

Sabrina Voinea, antrenată de mama ei, și ea fostă campioană de gimnastică

Pentru Sabrina Voinea, cea mai mare inspirație, dar și mentor, i-a fost chiar mama. Talentul sportiv, dar și ambiția, au fost transmise de la mamă la fiică. Adolescenta a fost antrenată de mama ei, fostă campioană de gimnastică, dar și de Cristian Moldovan.

Sabrina Voinea este noua speranță a gimnasticii românești. La vârsta de 15 ani a câștigat două medalii de aur

„Vreau să merg din tot sufletul meu la Olimpiada din 2024 de la Paris şi să mă întorc cu medalii de aur. La sol, la bârndă şi îmi doresc foarte mult şi la sărituri aur. Voi lucra pe a doua săritură. Doamne ajută!

Nu am avut frică. Frica te doboară. Chiar m-am simţit foarte liberă pentru că ştiam aceste elemente şi am vrut să le bag în concurs pentru că până acum, la juniori, nu îmi dădeau valoarea respectivă la ele”, a declarat gimnasta, la revenirea în țară.

Vezi și: David Popovici a împlinit 18 ani. Copilul fenomen al natației a fost dus de părinți la bazin la vârsta de 4 ani, din cauza scoliozei | Demamici.ro