Părinții fetiței care s-a sugrumat după o provocare pe internet sunt devastați: „Știam că Antonella intră pe Tik Tok pentru coregrafii. Cum mi-aș fi putut închipui?!” | Demamici.ro

O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok.

Părinții fetiței care s-a sugrumat după o provocare pe internet sunt devastați: „Știam că Antonella intră pe Tik Tok pentru coregrafii.” Antonella, o fetiță de 10 ani din sudul Italiei, a fost găsită asfixiată, după ce a participat la o provocare de pe platforma Tik Tok.

Copila a fost găsită în baie de sora ei mai mică, cu o curea strânsă în jurul gâtului.
„Jocul fularului” (blackout challenge) de pe Tik Tok îi provoacă pe utilizatori să-și blocheze respirația până la leșin, pentru a putea experimenta stări stranii.

Lângă victima, a fost găsit și telefonul ei poziționat astfel încât să surprindă momentul în care duce provocarea la capăt.

Inițial, o altă soră de-a Antonellei a fost cea care le-a explicat părinților traumatizați ce s-a întâmplat, de fapt. Acest lucru i-a tulburat și mai tare.

Părinții fetiței care s-a sugrumat după o provocare pe internet sunt devastați: „Știam că Antonella intră pe Tik Tok pentru coregrafii”

„Noi nu știam că participă la acest joc. Știam că Antonella intră pe TikTok pentru coregrafii, pentru a vedea videouri. Dar cum mi-aș putea imagina această atrocitate? Fiica mea, mica mea Antonella, să moară din cauza unui joc extrem pe TikTok. Cum să accept aşa ceva?”, a spus tatăl fetei, Angelo Sicomero.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului mortal.

Telefonul fetei a fost confiscat pentru a analiza dacă Antonella a acționat de bună voie sau a fost incitată de către un alt utilizator să intre în acest joc al asfixierii.

Părinții fetiței care s-a sugrumat după o provocare pe internet sunt devastați: "Știam că Antonella intră pe Tik Tok pentru coregrafii. Cum mi-aș fi putut închipui?!"

Familia a decis să doneze organele copilei lor, pentru ca alți copii „să poată trăi cu ajutorul ei”.

Decesul Antonellei a stârnit un scandal de proporții în Italia. Autoritatea pentru protecția datelor personale din Italia a emis, vineri, un comunicat prin care se solicită aplicației Tik Tol să blocheze toate conturile utilizatorilor italieni a căror vârstă nu a putut fi verificată.

În declarație, autoritatea de reglementare mai menționează că, deși aplicația Tik Tok interzice înregistrarea minorilor sub 13 ani, regula poate fi cu ușurință evitată de oricine.

Vezi zi: O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro