O fetiță de 9 ani din Bistrița a sunat la 112 după ce a găsit un portofel. Dialogul dintre copilă și operator | Demamici.ro

O fetiță de 9 ani din Bistrița a sunat la 112 după ce a găsit un portofel. Dialog incredibil între copilă și operator

O fetiță de 9 ani din Bistrița a sunat la 112 după ce a găsit un portofel. Dialogul dintre copilă și operator. O fetiță de 9 ani din Bistrița a dat dovadă de un simț civic extraordinar, după ce a găsit un portofel pierdut pe stradă.

Micuța a sunat la 112 pentru a anunța că în stația de autobuz, pe bancă, se afla un portofel care părea să fi căzut din buzunarul cuiva. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a publicat dialogul cu copila, iar conversația a devenit virală.

O fetiță de 9 ani din Bistrița a sunat la 112 după ce a găsit un portofel. Dialogul dintre copilă și operator

– 112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.

Fetița a luat imediat portofelul, intuind că cineva l-a pierdut și a avut grijă să nu fie furat de altcineva.

Mai mult, ea a deschis portofelul pentru a vedea dacă găsește un act de identitate în el, iar apoi a comunicat operatorului 112 numele persoanei din buletin, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, transmite STS.

Vezi si: El este George, pompierul de la ISU Tulcea care a salvat de la moarte un bebeluș de 28 de zile. Copilul se înecase cu lapte | Demamici.ro

Vezi si: Viața unui copil de 3 ani, care s-a înecat cu o bomboană, salvată prin telefon de un paramedic. Dialogul dintre părinți și salvator