O fetiță de 4 ani din Capitală a leșinat la grădiniță după ce ar fi mâncat săpun | Demamici.ro

O fetiță de 4 ani din Capitală a leșinat la grădiniță după ce ar fi mâncat săpun

O fetiță de 4 ani din Capitală a leșinat la grădiniță după ce ar fi mâncat săpun. O fetiță din București a ajuns de la grădiniță, Sectorul 1, la Urgențe, după ce a început să acuze simptome îngrijorătoare.

Un echipaj SMURD a fost solicitat printr-un apel la 112 la Grădinița 46 din București.
Fetița se juca cu ceilalți copii și făceau trenulețul, atunci când a început să acuze stări de rău și să zacă întinsă pe jos.

Directorul grădiniței a observat-o imediat și s-a dus la ea și tot atunci a alertat poliția și ambulanța.

O fetiță de 4 ani din Capitală a leșinat la grădiniță după ce ar fi mâncat săpun

La sosirea ambulanței, micuța a fost transportată la spital de urgență, în stare inconștientă, după ce a făcut o criză de tip convulsie, susțin surse medicale.

Medicii au reușit să o stabilizeze pe fetiță, fiind apoi transportată la spitalul Grigore Alexandrescu din București pentru mai multe investigații.

Părinții copilei susțin că starea de rău a venit după ce fetița ar fi mâncat săpun, însă informațiile nu au fost încă confirmate și de medici.

În aceste momente, starea ei este una stabilă, are febră, dar este în afara oricărui pericol. Potrivit antena3.ro, ea a ajuns la spital cu o convulsie în context febril, avea 39,7 grade Celsius, iar medicii urmează să o țină sub observație.

Vezi si: Totul despre convulsiile febrile la copii. Cat de periculoase sunt si din ce cauze apar | Demamici.ro

Vezi si: Frecție cu spirt sau oțet, o metodă „băbească” periculoasă! De ce să nu-i faci niciodată asta copilului | Demamici.ro

Cand apar convulsiile

De cele mai multe ori, la copiii mici, intre 6 luni si 4 ani, convusiile apar atunci cand se instaleaza o boala febrila. In cazul unor copii, ceea ce favorizeaza aparitia acestora este rahitismul sau o anumita predispozitie a sistemului nervos.

Convulsiile care se manifesta atunci cand copilul nu are febra sunt cauzate de scadere calciului din sange. Acest lucru se poate petrece daca micutul sufera de rahitism, de epilepsie sau alte boli ale sistemului nervos central.

Cauzele convulsiilor

  • Varsta, copii de pana in 5 ani pot prezenta convulsii febrile
  • Temperatura ridicata, care poate fi cauzata de o infectie virala sau bacteriana
  • Genetica, atunci cand exista rude ce au avut convulsii

Continuarea articolului AICI!