O femeie de 68 de ani din Nigeria a născut gemeni | Demamici.ro

O femeie de 68 de ani din Nigeria a născut gemeni

O femeie de 68 de ani din Nigeria a născut gemeni. Margaret Adenuga și soțul ei Noah s-au chinuit toată viața să aibă un copil, însă nu au reușit. Dorința de a fi mamă a fost atât de mare pentru nigeriancă încât apelase în ultimii ani la nu mai puțin de trei intervenții de fertilizare în vitro. Însă, fără succes.

A patra oară a fost cu succes.

Margaret Adenuga a rămas însărcinată, nu cu un copil, ci cu o pereche de gemeni – fetiță și băiat.

Bebelușii au fost aduși pe lume prin cezariană la University Teaching Hospital din Lagos, cu ajutorul medicului Adeyemi Okunowo.

O femeie de 68 de ani din Nigeria a născut gemeni

„Au existat și riscuri, ținând cont de vârsta înaintată a mamei și faptul că era purtătoarea unei sarcini gemelare. Totuși, ne bucurăm că am reușit să aducem sarcina la termen”, a declarat medicul Okunowo pentru CNN.

Vezi si: A nascut gemeni la 74 de ani. Cazul medical care a uluit India | Demamici.ro

Sarcina la „vârsta de aur”, un adevărat miracol

Medicul care i-a adus pe lume pe gemenii mamei din Nigeria a mai spus că astfel de sarcini vin la pachet cu numeroase riscuri.

Acestea au legătură în special cu vârsta înaintată a mamei, însă în cazurile fericite, copiii se pot naște la termen și perfect sănătoși.

O femeie de 68 de ani din Nigeria a născut gemeni

Anul trecut, o altă femeie din India în vârstă de 74 de ani a reușit să aducă pe lume gemeni, tot în urma unei fertilizări în vitro.

Mama din India a reușit să stabilească un record, devenind cea mai bătrână femeie care a născut.

„Există mai multe afecțiuni medicale care pot apărea în timpul sarcinii, din cauza vârstei înaintate. În cele mai multe cazuri, o astfel de sarcină nu poate fi dusă până la termen. Alte complicații mai pot apărea chiar și după ce copiii au fost aduși pe lume”, a mai spus medicul pentru publicația citată.

Vezi si: O indianca a nascut natural la 72 de ani, iar o femeie de 64 de ani din Spania a adus pe lume gemeni. Cum arata micutii VIDEO | Demamici.ro