Mama fetitei care a murit la 5 luni dupa ce medicii au trimis-o acasa isi striga durerea: „La autopsie a iesit ca avea pneumonie!” VIDEO | Demamici.ro

Mama fetitei care a murit la 5 luni dupa ce medicii au trimis-o acasa isi striga durerea:

Mama fetitei care a murit la 5 luni, distrusa de durere: „Avea pneumonie!” Doi parinti isi striga durerea dupa ce fetita lor in varsta de doar 4 luni jumatate s-a stins de pe o zi pe alta. Medicii i-au spus mamei ca micuta avea „rosu in gat” si au trimis-o acasa cu un sirop naturist drept tratament.

In realitate, copila avea pneumonie si a murit in doar 24 de ore de la diagnosticare. Politistii au deschis o ancheta pentru ucidere din culpa.

Mama fetitei care a murit la 5 luni dupa ce medicii au trimis-o acasa isi striga durerea: "La autopsie a iesit ca avea pneumonie!" VIDEO | Demamici.ro

Reporter: Cu ce diagnostic v-au trimis acasa?
Elena Artimon, mama fetitei: Inceput de „rosu in gat”.
Reporter: Aveti ceva sa le reprosati?
Elena Artimon, mama fetitei: Ca nu-si dau interesul fata de copii.

Numai 4 luni si jumatate a trait pe acest pamant Daria Maria. Zi de zi umplea sufletele parintilor sai cu bucurie, iar de curand a fost botezata in costum traditional romanesc. Vinerea trecuta, insa, ceea ce parea o simpla raceala avea sa o rapuna pe fetita pentru totdeauna.

Elena Artimon, mama fetitei: Am fost vineri cu ea la Urgente. Din triaj m-au trimis la pediatrie unde era doamna doctor. A consultat fata si mi-a spus ca are inceput de rosu in gat.

Mama fetitei care a murit la 5 luni dupa ce medicii au trimis-o acasa isi striga durerea: "La autopsie a iesit ca avea pneumonie!" VIDEO | Demamici.ro

Doamna doctor care a consultat-o pe Daria i-ar fi spus mamei ca nu exista locuri pentru a o interna si ca oricum nu este un caz grav. Asadar, biata femeie, cu pruncul mai bolnav decat parea, a plecat acasa. Seara i-a dat Dariei siropul de tuse prescris de medic, iar sambata dimineata a constatat ca fetita ei murise.

Mama fetitei care a murit la 5 luni, distrusa de durere: „Avea pneumonie!”

Elena Artimon, mama fetitei: Sambata dimineata la 05:00 i-am dat fetei sa manance si la 06:20 cand m-am trezit sa-i dau siropul, ea murise. La autopsie a iesit ca are pneumonie si nimic la gat.

Mama fetitei care a murit la 5 luni dupa ce medicii au trimis-o acasa isi striga durerea: "La autopsie a iesit ca avea pneumonie!" VIDEO | Demamici.ro

Cu vocile tremurande de durere, parintii nu cer acum decat dreptate si vor ca doctorita care le-a consultat fiica sa nu mai profeseze.

Gabi, tatal fetitei: Macar sa nu mai pateasca si alti parinti ce am patit noi cu copilasul nostru.

Vezi si: O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!” | Demamici.ro

In timp ce parintii indurerati si-au ingropat astazi fiica, o comisie a spitalului a inceput o ancheta, cel putin la nivel declarativ. Medicul care a consultat-o pe micuta nu are nimic sa-si reproseze.

Mihaela Mihalache, medic pediatru: Copilul a fost consultat pe indelete, dezbracat la pampers, ca asa consultam toti copiii sugari. Temperatura intrarectala a fost 36,8. Am administrat antitermic.

La examenul clinic am gasit un faringe hiperemic, in rest fara alte modificari vizibile. Sugarul este la o varsta cand stim bine ca lucrurile pot evolua nefavorabil.

Dupa necropsia care a indicat pneumonie au fost luate probe si trimise la Iasi pentru a se confirma cu exactitate motivul decesului. Politistii au deschis un dosar pentru ucidere din culpa.