Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: „Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea” | Demamici.ro

Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: „Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea” | Demamici.ro

Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: „Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea”. Lucian Mîndruță este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România, cu o carieră impresionantă în presă și televiziune. Dincolo de condei și aparițiile pe sticlă, Lucian Mîndruță este și tatăl a doi băieți, Matei și Mihai, pe care îi iubește enorm și față de care nu are decât un singur regret: faptul că nu a petrecut atât de mult timp cu ei, pe cât și-ar fi dorit, din cauza profesiei sale.

Cel mai mic dintre băieți a devenit de curând și el major, iar acest eveniment l-a făcut pe Lucian Mîndruță să privească cu nostalgie către anii copilăriei lui Matei și ai lui Mihai.

Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: "Mâine e ultima zi în care mai am copii. În toți acești ani, am citit știri poporului în loc să le citesc loc"

Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic

„Mâine e ultima zi în care mai am copii. Pentru că poimâine cel mai mic face 18 ani. Și nimeni nu mi-a spus că vor fi cei mai grăbiți 18 ani din viața mea.

Am acasă o caseta cu nașterea ultimului. Dar nu e nevoie să dau play. Îmi aduc aminte perfect degetele roz și lungi, și figura lui uimită, poate chiar mai uimită decât a mea.
V-o pot povesti pe ore și minute. A fost ieri. Și totuși, s-a întâmplat acum 18 ani.

Și nimeni nu mi-a spus, nimeni nu m-a prevenit: vezi că și dacă le citești povești și dacă ești la slujbă în vremea asta, ei tot vor crește. Tot se vor face mari.
Eu am fost la job în acești ani ai poveștilor. Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea. M-am ales din jobul ăla cu o casă și-o mașina care acum ruginește încet-încet.”, a scris jurnalistul pe pagina lui de Facebook.

Lucian Mîndruță i-a îndemnat pe toți cei care aleargă după iluzia dobândirii fericirii prin profesie, să se oprească, să reflecte și să petreacă mai mult timp alături de copiii lor.

Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: "Mâine e ultima zi în care mai am copii. În toți acești ani, am citit știri poporului în loc să le citesc loc"

„N-a meritat. Amintirile țin cu mult mai bine. Sunt mult mai hrănitoare pentru suflet. Noroc că ei sunt mari și bine. Doar eu nu sunt. Și nimeni nu mi-a spus că povestea citită copiilor nu e doar amintirea lor, e și a ta.

Și îmi lipsește teribil.

Și seara, când mă uit la televizor și văd prezentatori de 30 ani cu copii acasă vorbind la 9, la 10, la 11 în noapte, îmi vine să-i sun după și să le spun:
Băi, nu merită!

Singura glorie care rămâne e aia de părinte.
Singura celebritate care merită efortul e aceea de a fi cunoscut mai bine de copiii tăi…”, a mai scris el.

Lucian Mîndruță este căsătorit cu Ioana Mîndruță, de profesie medic, și au împreună doi băieți.
Soția jurnalistului mai are o fiică mai mare dintr-o relație anterioară. Tânăra a devenit de curând și ea mamă, iar astfel, jurnalistul și soția lui au experimentat și emoția de a fi bunici.

Vezi și: Cum arată copiii lui Busu. Prezentatorul TV are două fete și un băiat | Demamici.ro

Vezi și: Karina Maisha, fiica lui Mihai Gâdea, are 19 ani și e oficial artistă. Tânăra a lansat primul ei videoclip muzical VIDEO | Demamici.ro