Lorelai Moșneguțu, abandonată de mamă la naștere după ce s-a speriat de ea: „Născând-o așa cum a născut-o, a avut un șoc. Șoc a avut și tatăl” | Demamici.ro

Lorelai Moșneguțu, abandonată de mamă la naștere după ce s-a speriat de ea:

Lorelai Moșneguțu este tânăra care a cucerit inimile unei țări întregi, după prestațiile ei artistice de pe scena „Românii au talent”. Avea doar 14 ani atunci când a pășit de pe scenă cu marele premiu al competiției, iar din acel moment a devenit o inspirație pentru multe persoane, cu sau fără dizabilități.

Astăzi, Lorelai Moșnegutu are 20 de ani și este studentă. Este ajutată în permanență de mama Vio, femeia care a asistat-o social, iar ulterior a adoptat-o, și care i-a devenit unica familie, fără să-și privească în urmă, la familia ei naturală, cu vreun strop de regret.

Lorelai Moșneguțu, fetița care s-a născut fără mâini, provine dintr-o familie înstărită. Mama naturală a avut un șoc atunci când a născut-o și a văzut cum arăta

Invitate la emisiunea „În Oglindă”, de la Kanal D2, Lorelai și mama Vio au vorbit despre un subiect sensibil, familia naturală a fetei. Mama fetei și-a dorit mult un copil, iar la naștere a născut un copil cu dizabilități, pe care nu l-a mai dorit.

„Această mamă a ei și-a dorit foarte mult copii și există anumite boli feminine care nu țin sarcinile. Ea a fost singura sarcină pe care a avut-o și a stat mai mult internată, deci a fost un efort fantastic. La ecografie i s-a spus că ar fi întreagă, dar poate că ecografiile de atunci nu erau atât de bune ca cele de acum.

Dânsa, având o situație materială bună, părinții se descurcau foarte bine, inclusiv bunicii. Născând-o așa cum a născut-o, a avut un șoc. Șoc a avut și tatăl. Mi-au spus asistenți de acolo. Șocul a fost de așa manieră încât, oricine o întreba, nu recunoștea că este copilul ei. Spunea că e coincidență de nume.”, a povestit mama Vio, femeia care a adoptat-o pe Lorelai.

Lorelai Moșneguțu, abandonată de mamă la naștere după ce s-a speriat de ea: "Născând-o așa cum a născut-o, a avut un șoc. Șoc a avut și tatăl."

Mama naturală a lui Lorelai a murit la mai puțin de o lună după și-a văzut fiica la televizor cântând: „A plâns când a auzit cântecul”

Povestea de viață a lui Lorelai este una emoționantă și pline de coincidențe. Încă de mică, Lorelai și-a dezvoltat spiritul artistic și nu a lăsat ca lipsa membrelor să o împiedice în acest sens.

„Până în grădiniță mi-am dat seama că sunt diferită. Atunci când mergeam în locurile de joacă, ca orice copil, voiam să mă joc cu ceilalți. Însă mare parte dintre aceștia veneau doar să mă întrebe de ce nu am mâini.

Nu am de ce să mă supăr, erau niște copii, era normal să fie curioși. Însă lucrurul acesta m-a făcut să merg foarte mult pe partea artistică, să învăț să cânt, pentru că atunci când mergeam la locurile de joacă nu prea aveam cu cine să mă joc.”, povestește Lorelai.

Lorelai Moșneguțu, abandonată de mamă la naștere după ce s-a speriat de ea: "Născând-o așa cum a născut-o, a avut un șoc. Șoc a avut și tatăl."

Într-o zi, Lorelai a fost invitată să cânte în Târgoviște, orașul ei natal, la un eveniment local ce a fost televizat.

„M-au văzut la televizor, mi-au povestit vecini de-ai lor.”

A cântat o piesă denumită „Mama”, iar mama ei naturală, care aflase între timp despre Lorelai, a privit-o la televizor și a început să plângă. La mai puțin de o lună, femeia s-a stins din viață.

„Ea a cântat o compoziție de-a ei, numită chiar „Mama”. la Turnul Chindiei există o scenă între ruine și a cântat acolo. Ne-a spus cineva, o cunoștință, că mama ei a plâns când a auzit cântecul „Mama”.

A murit la mai puțin de o lună după ce a văzut-o la televizor cântând. Părinții nu au dorit să se întâlnească cu mine. Singura conexiune dintre noi și ei sunt vecinii.”, a mai spus mama Vio.

În ciuda destinului ei, în ciuda abandonului, Lorelai se simte recunoscătoare pentru fiecare zi din viața ei și pentru mama Vio, femeia alături de care a simțit iubirea și susținerea unei familii.

„Nu am dus lipsa unei familii. Am avut-o pe mama, pe fratele mamei pe care îl consider ca pe un tată al meu. Nu le port pică. Așa cum și mama s-a speriat când m-a văzut prima dată, poate că așa s-au speriat și ei. Dacă nu ajungeam la mama Vio, poate nu ajungeam astăzi unde sunt acum.”, a mai spus Lorelai.

Lorelai Moșneguțu este studentă. Mama adoptivă îi este cel mai mare sprijin: „Sunt tare mândră de ea”

După câștigarea premiului cel mare de la „Românii au talent”, mama Vio s-a gândit tot la viitorul fetei sale, așa că au decis să se mute la București.

La Capitală, Lorelai s-a înscris la facultate și, deși este dependentă de mama ei pentru a se deplasa la cursuri, ea nu se dă bătută.

„Sunt tare mândră de ea. Ne-am mutat în București special pentru facultatea lui Lorelai. Am renunțat la traiul nostru de la Târgoviște pentru evoluția sa. Lorelai a renunțat și ea la tot pentru a deveni cineva. Merge la facultate pentru că își dorește lucrul acesta. Ea este acum pe profil de publicitate. Poate pe viitor o să ajungă într-o redacție de presă. Cred că ar putea să facă destul de multe lucruri pentru acest domeniu de activitate”, a menționat mama lui Lorelai pentru Click!.

Pentru Lorelai și mama ei adoptivă, orice pas mic este o nouă victorie.

Cele două formează o adevărată echipă pe durata întregii zile, iar de când a devenit studentă, Lorelai este însoțită la facultate chiar de mama ei.

„Eu stau cu Lorelai la cursuri, o aștept pe holul facultății. Nu intru la ore cu ei (n.r – cu studenții). În timpul ăsta, liber pentru mine, mă mai plimb pe acolo prin zonă. Îmi face bine, la vârsta mea, activitatea aceasta.

Lorelai uneori mai trebuie schimbată și are nevoie de mine permanent. Eu i-am zis din prima clipă de când am întâlnit-o că ea este sufletul meu pereche. Orice realizare a dânsei o simt ca pe o realizare a mea. Sunt o mamă foarte fericită”, a mai a adăugat femeia.

Vezi și: Lorelai Moșneguțu este studentă. Mama îi este cel mai mare sprijin: „Sunt tare mândră de ea” | Demamici.ro