Fetița cea mică a lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru a făcut varicelă: „E mult mai rea situația bubițelor în zona capului” | Demămici.ro

Fetița cea mică a lui Vladimir Drăghia

Fetița cea mică a lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru a făcut varicelă. Alegra, mezina cuplului Vladimir Drăghia – Alice Cavaleru, a făcut varicelă. Se pare că micuța s-a molipsit de la sora sa mai mare care trecuse prin boală cu două săptămâni înainte. Dacă Zora a făcut o formă ușoară, iar cel mai greu lucru a fost izolarea la domiciliu, situația s-a dovedit mai gravă în cazul surioarei mai mici. Alegra s-a umplut de bubițe, iar Alice Cavaleru a mărturisit că a fost nevoită să facă și nopți albe.

Fetița cea mică a lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru a făcut varicelă

„Speram să nu facă și Alegra varicelă, dar uite că nu a scăpat. Deja e mult mai rea situația bubițelor în zona capului decât e în poza asta, dar sper măcar să nu facă în gât. Azi-noapte a plâns mult și a adormit câte puțin, în timp ce eu am făcut kilometri prin living. Bine că m-am luat iar cu serialul „Designated survivor” și a trecut mai ușor noaptea albă. La două săptămâni după ce a intrat în contact cu Zora, a făcut și ea.

Diferența e că Zora are vaccinul și a făcut o formă foarte ușoară (la ea greul a fost să stea acasă), iar Alegruș e deja cu multe bubițe în zona capului. Azi-noapte a și dormit prost (cu tot efortul meu). Ce sa mă spun? Am bifat-o și pe asta. Sper doar să treacă cât mai repede și să ieșim iar afară,” a scris Alice Cavaleru pe contul său de Instagram.

Fetița cea mică a lui Vladimir Drăghia

Varicela („vărsatul de vânt”): simptome, cauze, tratament

Varicela sau „vărsatul de vânt” este una dintre cele mai comune boli ale copilăriei. Aceasta este cauzată de același virus care provoacă și Zona Zoster. Cu toate că varicela apare de cele mai multe ori în rândul copiilor, nu este exclus să apară și la adulți.

Varicela sau „vărsatul de vânt”, cum este cunoscută popular, este o infecție virală, cauzată de virusul varicelo-zosterian, de tip herpetic, fiind una dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei. Aceasta cauzează o iritație cu vezicule mici, pline cu lichid. Varicela este o boală foarte contagioasă și poate fi ușor transmisă persoanelor care nu au avut boala sau care nu s-au vaccinat împotriva ei. CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA) recomandă vaccinarea copiilor ca măsură eficientă de prevenție, informează Mayo Clinic (1).

Vaccinul împotriva varicelei nu este inclus în calendarul național de vaccinare (2), ci se află pe lista vaccinurilor opționale. Citește articolul complet aici!

Fetița lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru a făcut septicemie la 2 săptămâni de la naștere: „am sesizat că are fața umflată rău pe o parte”

„Un lucru foarte rar la un bebeluș atât de mic”. Vladimir Drăghia și soția lui, Alice Cavaleru, au devenit din nou părinții unei fetițe, la începutul lunii septembrie.

Venirea pe lume a micuței lor a fost întâmpinată cu multă bucurie de cei doi, după cum indică și numele ales pentru cea de-a doua lor fetiță: Alegra (n.r. în traducere, „bucurie, plin de viață”)

Totuși, situația s-a înrăutățit la doar două săptămâni de la naștere, atunci când micuța Alegra Nova a a făcut septicemie, în urma unei infecții la glanda salivară.
Din acel moment, bucuria s-a transformat în coșmar pentru celebrul cuplu, iar mămica Alice Cavaleru și-a făcut abia de curând curaj să vorbească despre cea mai grea încercare. Citește articolul complet aici!

Vezi și: Fetița lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru a făcut septicemie la 2 săptămâni de la naștere: „am sesizat că are fața umflată rău pe o parte” | Demamici.ro

Vezi și: Alice Cavaleru a născut. Vladimir Drăghia și soția sa au ales un nume cu adevărat unic pentru cea de-a doua fetiță | Demamici.ro

Vezi și: Zora, fiica lui Alice Cavaleru și a lui Vladimir Drăghia, a împlinit 5 ani. Cu cine seamănă mai mult? | Demamici.ro