Elevi romani olimpici, abandonati in aeroportul din Tokyo. Copiii au dormit in adaposturi de urgenta | Demamici.ro

Elevi romani olimpici, abandonati in aeroportul din Tokyo. Copiii au dormit in adaposturi de urgenta | Demamici.ro

Cosmar pentru 15 elevi olimpici din Romania. Acestia au fost abandonati dupa ce organizatorul care i-a dus in Statele Unite si in Japonia a disparut.

Copiii au fost lasati singuri, fara cazare in timp ce parintii incercau cu disperare sa-i aduca in tara. Parintii au facut apel la autoritati si au adus acuzatii grave la adresa organizatiei care trebuia sa aiba grija de ei.

Copiii au stat timp de 24 de ore inghesuiti in adaposturile de urgenta ale aeroportului din Tokyo, Japonia. Organizatorul taberei i-a lasat singuri acolo si a plecat spre Romania doar cu o parte din grup.

„Domnul coordonator a plecat singur de la hotelul unde era cazat împreună cu ceilalţi din grup, fără să spună nimic. Şi acum aşteptăm avionul spre casă”, a spus un elev.

„În momentul de faţă eu sunt în aeroportul din Milano, la Malpensa. Suntem vreo 30 de copii. Şi ar fi trebuit astăzi să plecăm spre Bucureşti, dar având în vedere că domnul este dat dispărut şi nu ştie nimeni de el, a trebuit să ne cumpărăm singuri bilete”, a declarat o alta eleva.

Grupul care a plecat spre SUA era insotit doar de sotia organizatorului, cu toate ca parintii celor 73 de adolescenti stiau ca vor fi trei supraveghetori.

Elevi romani olimpici, abandonati in aeroport la Tokyo

„Au ajuns în New York, mă sună copilul seara că este în Times Square, cu prietenii lui de 15, 16 ani, singuri, complet singuri în Times Square. Cel puţin în Philadephia a fost un hotel… Cel mai rău hotel posibil, cu sânge pe canapele, cu… Horror!”, a spus si tatal unui copil.

La intoarcere din SUA, copiii au avut escala la Milano unde au trebuit sa ramana, fiindca nu existau bilete de intoarcere. Dupa aceea au zburat la Viena de unde trebuiau sa ajunga la Bucuresti. Multi dintre ei s-au intors pe cont propriu.

„Am optat pentru o tabără între 18 – 25 iunie, 26 iunie, mai exact, în Statele Unite. Am avut un program de tabără, am avut un contract, au plecat copiii în New York. Noi ştiam că ei vor pleca în New York cu escală la Milano.

S-a transformat escala la Milano într-o noapte de şedere la Milano. Au aterizat în Maltese, la Milano şi au plecat singuri, neînsoţiţi de niciun adult, în centru, la Milano şi de acolo, cu un metrou, până la nu ştiu ce hotel. Repet, singuri!

Au fost 70 de copii în tabără, însoţiţi de o singură doamnă, soţia unui domn Ghinoiu, fondatorul fundaţiei care a organizat tabăra. În prima zi, copiii au fost lăsaţi singuri din Maltese până în Milano, la hotel, au fost lăsaţi mai mulţi singuri, au ajuns la 12 noaptea, unu noaptea.

Elevi romani olimpici, abandonati in aeroport la Tokyo

În ultima zi, o fetiţă a fost, efectiv, abandonată la hotel. Pentru că ei au avut un shuttle bus de la hotel, ea a întârziat 30 de minute, a fost lăsată la hotel. A trebuit să o recupereze unul dintre copii, al meu, întâmplător, care are tot 15 ani.

A recuperat-o pe fetiţă din hotel. Domnul Ghinoiu era într-o tabără în Japonia. A dispărut, nu mai ştie nimeni nimic de el. Un grup de copii este în Japonia, deja s-au adresat poliţiei din Japonia, nu ştiu în ce oraş, cred că în Tokyo.

Alt grup de copii, în clipa asta, sunt pe un aeroport din Doha. Au avut un zbor, escala a doua şi de a doua n-au mai avut bilete” a spus tatal altui copil.

Sursa: observator.tv