Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore după naștere | Demamici.ro

Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore de la naștere

Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore după naștere. Doi tineri părinți din Argeș se pregăteau de cea mai frumoasă perioadă din vieților lor, însă au ajuns să trăiască un coșmar.

Bebelușulor lor, pe care îl așteptaseră atâta timp, a murit chiar sub ochii medicilor de la Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti.

Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore după naștere

„Aştepţi nouă luni să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme”, a povestit, îndurerată, Denisa Sandu, mama bebelușului.

Micuța Evelin era așteptată acasă cu camera pregătită și hăinuțe de nou-născut cumpărate cu bucurie de părinți. Acum, se pregătesc de înmormântare.

„E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare”, a mai spus tatăl fetiței, Cosmin Sandu, potrivit observatornews.ro.

Micuța a venit pe lume cu o lună înainte de termen, deși sarcina decursese în parametri normali până în acel moment. Fetița a murit brusc, chiar sub ochii medicilor.

Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore de la naștere

„Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus că la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi.”

Revoltat, tatăl vrea să facă plângere penală.

„Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva!”.

Micuța Evelin a primit nota 8 la naștere

Doi părinți din Argeș trec prin cea mai mare durere. Le-a murit bebelușul sub ochii medicilor, la câteva ore de la naștere

Din primele informații, mămica în vârstă de 22 de ani avea deja contracții atunci când a ajuns la spital. După câteva ore a născut-o pe micuța Evelin, care avea la naștere o greutate de două kilograme. Medicii i-au dat nota 8 la naștere și după nici 24 de ore, fetița a murit.

„Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun”, a declarat Andrei Zăvoi, medic ginecolog.

Medicii mai spun că fetița suferea de insuficiență respiratorie acută, iar ginecologul care a monitorizat sarcina nu își poate explica de ce fetița s-a născut cu probleme.

Neonatologul Georgiana Gălățanu a sugerat că o altă maternitate echipată corespunzător ar fi putut preveni decesul bebelușului.

„Noi suntem o maternitate care nu suntem de nivel 3. În centrele universitare, care sunt la alt nivel, echipa e mai mare, au alte echipamente. Avea nevoie acest copil de o maternitate de nivel 3? Absolut!”

Totuși, nimic nu le mai poate aduce bebelușul acum celor doi părinți încercați de soartă.
Denisa și Cosmin Sandu plănuiesc să ceară dreptate instanței, pentru moartea fetiței lor.

Vezi si: Cât costă nașterea la Regina Maria 2021? Prezentarea pachetelor de servicii medicale pentru nașterea naturală și cezariană | Demamici.ro

Vezi si: Interviu cu Dr. Dana Zaciu, medic primar Neonatologie – Cum este experiența părinților care aduc pe lume copii prematuri în perioada pandemiei | Demamici.ro